Домашен лек за прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб

1 692

прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб

Има някои средства, които могат да бъдат полезни за премахване на токсините и прочистване на тялото. Това може да има големи ползи за бъбреците, дебелото черво и черния дроб, чиито функции включват филтриране на кръвта, елиминиране на отпадъците и подпомагане на разграждането на мазнините, които влизат в тялото.

Домашен лек за прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб – Морков, цвекло и портокал 

Морковът е известен с това, че осигурява добри количества витамин Е и витамини от група В, известни също като В комплекс, на свой ред може да бъде полезен за намаляване на запека и улесняване на създаването на червени кръвни клетки.


Може да ви интересува

Междувременно цвеклото е добър източник на антиоксиданти, витамин А и цинк, които са ключови за укрепване на имунната система. Освен това портокалът е известен с това, че съдържа високи нива на витамин С, тъй като е цитрусов плод. Може да бъде полезен и защото съдържа големи количества разтворими и неразтворими фибри, които са от ключово значение за осигуряването на добро храносмилане и правилното преминаване на храната през чревния тракт.

прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб

Смути от морков, цвекло и портокал 

Съставки

Цвекло – 1/2 бр
Портокали – 3 бр
Морков – 3 бр

Начин на приготвяне

Поставяме в блендер обелените и нарязани портокали, след това цвеклото и накрая морковите. Смиламе всички съставки. И портокалите, и цвеклото осигуряват достатъчно течност за крайното смути. Въпреки че, ако хората определят, че е твърде гъсто, те могат да добавят малко вода.

Накрая просто изпийте полученото смути, което не само може да помогне за прочистване на черния дроб, но и има достатъчно количество фибри за подобряване функцията на дебелото черво. Пийте по една чаша в продължение на 15 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *