Премахване на излишната вода от тялото и предотвратяване на подуване на ръцете и краката

512

Премахване на излишната вода от тялото и предотвратяване на подуване на ръцете и краката

Има много причини, поради които може да се появи излишна вода в тялото (оток). Излишната вода в тялото причинява отоци, най-често по краката и ръцете, но и на други места. Ако причината е начин на живот, хранене, недостатъчно движение и забавен метаболизъм, тогава проблемът е лесно разрешим. Можем да постигнем много сами, като подбираме правилните храни, избягваме солта и сме по-мобилни.

Мнозина дори не се замислят, но повишеният прием на сол може да е причината за задържането на вода в тялото. И липсата на физическа активност влияе върху забавянето на метаболизма Хормоналните промени също са възможна причина за задържане на вода в тялото. Също така е възможно употребата на определени лекарства да има лош ефект. Продължителното стоене прави може да доведе до натрупване на течност в долните крайници поради повишен натиск върху кръвоносните съдове.

Много хора имат проблем със задържането на вода в тялото и ръцете и краката им се подуват. Магданозът е най-ефективният за изхвърляне на излишната вода от тялото, но не е единственото природно средство. Краставицата е почти толкова добра, колкото магданоза, въпреки че съдържа много течност. Тази течност обаче няма да се задържи в тялото, тъй като краставицата има изключителни диуретични свойства. Това се дължи на кафеената и аскорбиновата киселина от краставицата, които намаляват задържането на вода в тъканите.


Може да ви интересува

Магданозът е отличен диуретик. Влияе на това, че чрез уриниране изхвърляте излишната вода от тялото, като в същото време почиства пикочните пътища от бактерии и освежава дъха. От своя страна, лимонът има положителен ефект и върху изхвърлянето на излишните течности и токсини от тялото.

Премахване на излишната вода от тялото и предотвратяване на подуване на ръцете и краката

Има рецепта с 3 съставки, която трябва да приготвяте и пиете всеки ден и се е доказала като ефективно решение.

Съставки

1 краставица
1/2 връзка магданоз
Сок от 1 лимон

Начин на приготвяне

измиваме и нарязваме краставицата и магданоза. Изстискваме сока от лимона. Добавяме всички съставки в блендер и смиламе добре. Добавяме малко вода по желание. Разбъркваме и изпиваме. Пием по 1-2 чаши на ден, като цялото лечение продължава максимум 2 седмици. След това има десетдневна почивка, така че можете да повторите лечението.

Напитка от магданоз, краставица и лимон е естествен диуретик, който предлага множество ползи за здравето. Така че, на първо място, предотвратява задържането на излишна вода в тялото. В допълнение, тази напитка е помощно средство за отслабване. Нискокалоричните хранителни вещества го правят подходящ за това, включително вече споменатите диуретични ползи. Може да помогне за понижаване на кръвното налягане. Съставките са изключително полезни за детоксикация на организма. Освен всичко това допринася и за укрепване на имунитета.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Премахване на излишната вода от тялото и предотвратяване на подуване на ръцете и краката


Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *