Как да се преборим с лошото кръвообращение у дома

314

Как да се преборим с лошото кръвообращение у дома

Кръвообращението е от съществено значение за правилното функциониране на тялото ни. Адекватният кръвен поток осигурява доставката на кислород и хранителни вещества до нашите тъкани и органи. Също като същевременно помага за елиминирането на токсините и отпадните продукти.

Фактори като липса на физическа активност, лоша диета и хидратация, консумация на алкохол и тютюн и заболявания като затлъстяване, диабет и хипертония понякога причиняват неправилна циркулация на кръвта и образуване на съсиреци в кръвоносните съдове.

Лошото кръвообращение може да възникне и от естествен процес на стареене на тялото и да представлява симптоми като подуване на краката, студени ръце и крака и спазми. За щастие има няколко начина да подобрите кръвообращението у дома чрез упражнения и здравословни навици.


Може да ви интересува

Натуралните плодови сокове, освен че са освежаващи, осигуряват голям брой полезни свойства на същите плодове или дори зеленчуци, с които се приготвят тези напитки. В сравнение със смутитата или натуралните сокове, независимо дали са с плодове, зеленчуци или и двете, е препоръчително да не се прецеждат, тъй като ще загубят голямо количество от фибрите си, част от фруктозата, която осигурява най-големите ползи.

Череши и джинджифил

Черешите и джинджифилът имат аналгетична функция, която може да помогне за лечение на болки в краката. По същия начин, поради богатството си на калий, черешите са много интересни за тези хора, които често страдат от крампи или друг мускулен дискомфорт.

Съставки

100 г череши
1 см джинджифил
100 мл вода

Начин на приготвяне

Всички съставки се смесват в блендер, добавете малко вода, ако е необходимо и веднага изпийте сока. Пийте поне 3 пъти седмично.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Как да се преборим с лошото кръвообращение у дома


Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *