За здрави кости и стави: Само 2 съставки!

1 038

За здрави кости и стави

Съставки

Чесън – 1 глава
Зехтин – 100 мл

Начин на приготвяне

Пресоваме скилидките чесън в буркан. Наливаме зехтина и разбъркваме добре. Затваряме буркана и го разклащаме добре. Оставяме маслото да престои за 14 дни на тъмно и хладно място. Важно е да го разклащаме поне два пъти на ден. След като мине посоченото време прецеждаме маслото в чист буркан.

Начин на приложение

Нанасяме маслото върху блазнените зони, като масажираме в продължение на 5 минути. След това увиваме с найлоново фолио и оставяме да действа цяла нощ. Съхраняваме маслото в затворен буркан на тъмно и хладно място.

Зехтин


Може да ви интересува

Зехтинът съдържа олеокантал, който инхибира активността на ензимите, причиняващи възпаление, така че действа като противовъзпалително, което ни помага да облекчим болките в ставите и мускулите, както и предотвратяване на артрит.

Чесън

Чесънът съдържа вещество, наречено капсаицин, чието основно свойство е да действа като аналгетик срещу болка. Благодарение на това съединение, чесънът се използва за лечение на лумбаго, облекчаване на болки в гърба и лечение на болки в мускулите и ставите.

В допълнение, чесънът действа като естествен антиоксидант, тъй като се бори със свободните радикали благодарение на друго сярно съединение, алицин. Поради всички тези причини чесънът се превръща в лечебна храна, препоръчвана при артериосклероза, хипертония, мускулни крампи, артрит, възпаление на ставите и мускулно претоварване.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

За здрави кости и стави


Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *