Само за 3 дни черният ви дроб ще бъде кристално чист! Рецептата на баба

758

Само за 3 дни черният ви дроб ще бъде кристално чист!

Съставки

Фурми – 10 бр
Сушени смокини – 8 бр
Сушени сливи – 5 бр
Вода – 500 мл

Начин на приготвяне

Нарпзваме на ситно фурмите, смокините и сливите. Поставяме ги в тенджера и наливаме водата. Варим за 10 минути на умерен котлон. Прецеждаме течността. Пием по една чаена чаша сутрин на празен стомах. Повтаряме тази процедура 3 пъти седмично.

Сушени смокини

Има антиоксидантни и противовъзпалителни качества: сушените смокини са чудесен източник на флавоноиди, които са серия от метаболити с антиоксидантни и противовъзпалителни качества. Помагат и на черния дроб при неговото прочистване.

Сушени сливи

Сушените сливи стимулират жлъчната секреция, както и стомашните сокове, като по този начин спомагат за елиминирането на токсините. Те насърчават пречистването на кръвта: както и намаляването на триглицеридите и производството на лош холестерол, подпомагайки черния дроб в тези процеси.
Намаляват запека, като насърчават храносмилането, те намаляват риска от запек и усвояването на хранителните вещества, необходими за функционирането на тялото ни, също се умножава.
Защита срещу свободните радикали: на общо ниво в тялото стафидите имат антиоксиданти като биофлавоноиди, които ни предпазват от свободните радикали и следователно помагат за забавяне на стареенето на нашите клетки.

Може да ви интересува:  Майка ми страдаше от болки в краката и ставите! Не можеше да стане от болка и сега тича като тийнейджър!

Фурми

Черният дроб извършва усилена работа за детоксикация на тялото и неговата тъкан трябва непрекъснато да се регенерира. Биофлавоноидите във фурмите – лутеолин, апигенин, кверцетин и проантоцианидини – насърчават тази регенерация.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Само за 3 дни черният ви дроб ще бъде кристално чист!


Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *