Чай за пълно отстраняване на излишната пикочна киселина

1 564

Чай за пълно отстраняване на излишната пикочна киселина

Пикочна киселина: какво е това, симптоми и защо се повишава

Пикочната киселина е отпадъчен продукт, който тялото произвежда, когато разгражда пурините. По-голямата част от пикочната киселина се разтваря в кръвта, филтрира се от бъбреците и напуска тялото чрез урината.

Основният симптом на това натрупване на пикочна киселина е болка в ставите, зачервяване или деформация на засегнатите стави, усещане за топлина при допир.  Излишната пикочна киселина, която не се елиминира, остава отложена в тялото и може да причини подагра, форма на артрит, която причинява болезнено възпаление в ставите. Те също могат да причинят камъни или бъбречна недостатъчност.

Диета, богата на пурини, може да доведе до по-високи нива на пикочна киселина, но това не е единствената причина, някои лекарства също могат да доведат до повлияване на нивата. Високите нива на пикочна киселина могат да бъдат свързани с бъбречно заболяване, левкемия или мултиплен миелом, но също така могат да бъдат наследствени или причинени от затлъстяване или прекомерна консумация на алкохол.

Може да ви интересува:  Стягащ крем за повдигане на увиснали клепачи! Резултатът ще ви изненада

Чай за пълно отстраняване на излишната пикочна киселина

Чай за пълно отстраняване на излишната пикочна киселина

Съставки

Лимонена трева – 1 пакетче чай
Мед – 1 чаена лъжица
Етерично масло от лимон – 2 капки
Вода – 200 мл

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене и добавяме пакетчето чай от лимонена трева. Похлупваме и оставяме да престои за 10 минути. След като мине посоченото време изваждаме пакетчето чай и добавяме меда и етеричното масло от лимон. Разбъркваме и изпиваме. Пием сутрин в продължение на 15 дни, след което правим почивка от 15 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Може да ви интересува:  Чаят, който прочиства лимфната система! Невероятно

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Чай за пълно отстраняване на излишната пикочна киселина


Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *