Най-добрите средства за лечение на гъбична инфекция на краката

370

лечение на гъбична инфекция на краката

Най-добрите средства за лечение на гъбична инфекция на краката

Краката са един от основните източници на гъбична инфекция в човешкото тяло. Известна като стъпало на спортиста, тази инфекция обикновено се появява, когато вътре в обувките се поддържа влажна среда. Ако гъбичната инфекция не се лекува, може да доведе до симптоми като възпаление, зачервяване, парене, сърбеж и лющене на кожата. Всичко това са състояния, които ни позволяват да разберем дали имаме гъбички по краката.

Поддържането на краката ви сухи е от съществено значение за лечението на това състояние. Но има серия от домашни средства за лечение на гъбички по стъпалото.

Лимон за премахване на гъбички по краката
Едно от най-известните домашни средства за лечение на гъбички по стъпалата в света. Ползите от лимона са много, неговите антибактериални свойства, могат да се преборят с гъбичките.

От друга страна, един от основните симптоми на гъбична инфекция е силната миризма, която се носи от краката. В този случай лимонът също е в състояние частично да неутрализира тази миризма, правейки инфекцията по-малко досадна.

Начинът на приложение е като изстискате един лимон и го втриете в засегнатата област. Друг добър вариант е да разрежете лимона наполовина и да го натриете директно. След като цялото растение се намокри, оставете 10 минути кожата да го абсорбира и повторете същото действие няколко пъти всеки ден.

Бял оцет за крака на спортиста
Белият оцет, благодарение на високата концентрация на естествени киселини, които съдържа, е в състояние да се отърве от гъбичките по краката, да сложи край на стъпалото на спортиста, както и на много други кожни инфекции, като е едно от най-добрите домашни лекарства за гъбички по краката . Има различни начини да се възползвате от свойствата му, но най-препоръчителният е този, който ще обясним по-долу.

Може да ви интересува:  Натурален лек за подут корем и задържане на вода. Само три съставки!

Това е толкова лесно, колкото да вземете литър вода и да разредите вътре 1 чаша бял оцет. Важно е водата да е гореща и да разбъркате добре двете течности, за да се смесят добре. След това трябва да потопите краката си във водата за поне 20 минути, за да може оцетът да свърши работата си.

След като изтече това време, е много важно да изсушите краката си правилно, за да предотвратите образуването на влажна среда, благоприятна за гъбички. Можете да повтаряте това колкото пъти искате и поне веднъж седмично, докато гъбичките по стъпалото ви бъдат излекувани окончателно.

лечение на гъбична инфекция на краката

Масло от чаено дърво за гъбички
Етеричното масло от чаено дърво е течност със страхотни противогъбични и антисептични свойства, които го правят идеален съюзник за лечение на множество инфекции, включително гъбични инфекции на ноктите и стъпалата.

За да използвате тази течност, просто нанесете няколко капки етерично масло от чаено дърво директно върху засегнатата област. Масажирайте зоната, докато кожата ви поеме добре течността, след което покрийте крака с чорап и го оставете да действа през нощта. Можете да повтаряте същото лечение всяка вечер, докато инфекцията изчезне.

Сода за хляб при гъбички по стъпалото
Подобно на белия оцет, содата за хляб е друг алкален продукт, който е в състояние да се бори с гъбични инфекции по стъпалата и краката на спортиста. Освен това има две големи предимства, които могат да ви помогнат при лечението на това състояние.

Може да ви интересува:  Шумът в ушите ще изчезне за 10 минути! Народна рецепта, която подобрява слуха

От една страна, бикарбонатът е елемент, който има страхотни антисептични свойства, ключови за лечението на различни инфекции. От друга страна, този продукт действа като ексфолиант, способен да премахва слоевете мъртви клетки, които се натрупват върху кожата поради гъбички и може да премахне мазолите от краката ви.

За да направите ексфолиант със сода за хляб за гъбички по краката, просто смесете този продукт с вода, така че да образува доста плътна паста. След това масажирайте краката си с тази паста, като втривате внимателно в продължение на 15 минути. След като изтече времето, изплакнете краката си с вода и повторете тази дейност между 2 и 3 пъти седмично.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства, бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

лечение на гъбична инфекция на краката


Препоръчано видео

video
Сок, който топи килограмите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *