Най-здравословното растение и най-силният антиоксидант

865

Най-здравословното растение и най-силният антиоксидант

Най-здравословното растение и най-силният антиоксидант

Антиоксидантите са химични съединения, които взаимодействат със свободните радикали и ги неутрализират, като ги предпазват от причиняване на щети. Антиоксидантите са известни още като уловители на свободните радикали. Тялото произвежда някои от антиоксидантите, които използва за неутрализиране на свободните радикали.

Чай от смрадлика

Съставки

Пресни плодове от смрадлика – 1/2 шепа
Вода – 500 л

Начин на приготвяне

Във вряща вода сипваме смрадликата, като разтриваме плодовете между ръцете си. Варим за 5 минути, после оставяме да изстине и прецеждаме. Пием по една чаша преди хранене два пъти на ден. Можем да съхраняваме чая в хладилник, тъй като може да се пие топъл или студен.

Това са свойствата и ползите, поради които чаят от смрадлика не може да липсва във вашата диета:

1. Източник на витамини и минерали
Смрадликата е добър вариант за осигуряване на необходимия прием на витамини и минерали в организма, тъй като има витамини А и С и калий, калций и магнезий.

2. Против стареене
Смрадликата съдържа високо ниво на танини, което я прави мощен антиоксидант, идеално качество за борба със свободните радикали, които причиняват стареенето на тялото. Антиоксидантите са отговорни за защитата на клетките от увреждане и намаляване на оксидативния стрес в тялото, като забавят появата на признаци на стареене.

3. Противовъзпалително
Приемането му на чай също е много добър вариант, когато трябва да облекчим болки като тези, причинени от менструация, тъй като смрадликата има противовъзпалителни свойства.

4. Намалява холестерола
Ако трябва да контролирате холестерола, добавянето на смрадлика или смрадлика към вашите ястия ще ви накара да забележите добра промяна, тъй като намалява нивата на LDL (лошите) и предпазва от сърдечни заболявания.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с ДаниНай-здравословното растение и най-силният антиоксидант


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *