Изхвърлете всички хапчета! Чаят, който подобрява храносмилането

658

подобрява храносмилането

Изхвърлете всички хапчета! Чаят, който подобрява храносмилането

В света на природните лекарства копърът се очертава като блестяща звезда, когато става въпрос за облекчаване на подуването и газовете. Тези семена са известни със своя вкус на анасон и сладък аромат, които не само са били популярна съставка в готвенето.

Те също са били използвани от векове за справяне с храносмилателни проблеми. Следователно копърът се позиционира като ценен природен ресурс за поддържане на безпроблемно храносмилане с дълга история на традиционна употреба и може да предложи облекчение при често срещани храносмилателни проблеми.

Храносмилателната сила на семената от копър

Полезните свойства на копъра се фокусират върху способността му да облекчава подуването и газовете, два често срещани дискомфорта, свързани с храносмилателни проблеми. Семената съдържат съединения като анетол, които действат газогонно, като помагат за намаляване на образуването на газове в стомашно-чревния тракт.

Редовната консумация може да помогне за облекчаване на симптомите на синдрома на раздразнените черва (IBS), включително подуване на корема и свързания с него дискомфорт.

Чай от семена от копър

Съставки

Семена от копър – 1 чаена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Счукваме в хаванче семената от копър и ги изсипваме в чаша. Наливаме врялата вода, покриваме чашата и оставяме да престои 7-10 минути. Прецеждаме чая и изпиваме. Пием по една чаша след основното хранене в продължение на 15 дни, след което правим почивка от 15 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

подобрява храносмилането


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *