Как да използвате тази лечебна билка за облекчаване на болки в ставите

716

лечебна билка за облекчаване на болки в ставите

Как да използвате тази лечебна билка за облекчаване на болки в ставите

Болката в ставите може да бъде причинена от наранявания или основни заболявания. Тези, които са най-свързани с този дискомфорт, са артритът и мускулната болка. Тази болка може да е лека и да причинява дискомфорт при извършване на специфични дейности. По същия начин може да бъде интензивна и да ограничи движения, особено повдигане.

Домашно средство за облекчаване на дискомфорта

Съставки

1 шепа сух розмарин
3 супени лъжици масло от ший (може и кокосово)
100 мл зехтин

Начин на приготвяне

В стъклен буркан добавяме розмарина и зехтина. Разклащаме много добре. Съхраняваме на хладно място, далеч от слънцето, за една седмица. След това време разклащаме отново и оставяме отново за още една седмица.

След това маслото се прецежда и се поставя в чист стъклен буркан. Разтопяваме маслото от ший и го добавяме към маслото от розмарин. Разбъркваме много добре, така че всички съставки да се смесят. Нанасяме с кръгови движения върху болезнените места всеки ден преди лягане. На сутринта изплакваме добре със студена вода.

Розмарин

Розмаринът има множество полезни свойства за тялото, освен че е ароматна билка, която се използва в много ястия, главно в средиземноморската кухня. В допълнение към това, той е и отлично противовъзпалително и успокояващо средство за облекчаване на болки в ставите.

Една от причините се дължи на съдържанието на урсолова киселина, която действа като антибактериален агент и предотвратява инфекции, които възникват около ставите или хрущялите, главно тези, които изграждат ръцете и коленете.

Масло от ший

Маслото от ший е идеално за терапевтичен масаж, лечение на болки в ставите и много други приложения. Осигурява комфорт и защита на кожата.

Зехтин

Зехтинът е известен със своите ползи за грижа за кожата. По същия начин има положителен ефект за тези, които страдат от артрит или болки в ставите. Зехтинът съдържа олеокантал, който инхибира активността на ензимите, които причиняват възпаление, така че действа като противовъзпалително средство, като ни помага да облекчим болките в ставите и мускулите, в допълнение към предотвратяването на ревматоиден артрит.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

лечебна билка за облекчаване на болки в ставите


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *