Напитката за изгаряне на мазнини, която се приема на празен стомах и помага за прочистването на токсините

1 010

Напитката за изгаряне на мазнини

Напитката за изгаряне на мазнини, която се приема на празен стомах и помага за прочистването на токсините

Инфузиите са много полезна естествена добавка, когато става въпрос за постигане на различни цели, от подобряване на храносмилането до грижа за вашата фигура или помощ за намаляване на холестерола. И освен че поддържат хидратацията, инфузиите осигуряват допълнителни свойства на тялото: диуретични, антиоксидантни, засищащи, храносмилателни… В зависимост от съставките, които използвате за приготвянето им, можете да се възползвате от един или друг ефект.

Перфектна инфузия за прочистването на тялото от токсини, като същевременно упражнява диуретична и изгаряща мазнини функция, е топла вода с лимон.

Съставки

Вода – 250 мл
Сок от 1 лимон

Начин на приготвяне

Загряваме 250 мл вода и добавяме сока от един лимон. Варим в продължение на 10 минути, след това отстраняваме запарката от котлона и прецеждаме. Препоръчително е да не я подслаждате с мед или захар, за да избегнете скокове на глюкозата и допълнителни калории. Има много антиоксидантни свойства и е препоръчително да се приема сутрин и на гладно, за да има по-силен ефект.

Напитката за изгаряне на мазнини

Вода с лимон: свойства и ползи
Приемането на топла вода с лимон сутрин помага за стартиране на храносмилателната система и пречистване на чревния тракт, елиминиране на токсините, които може да са се натрупали през нощта и насърчаване на жлъчката, следователно подобрява храносмилането.

В допълнение, свойствата на лимона за изгаряне на мазнини го карат да стартира метаболизма, така че тялото да усвои приетите калории възможно най-бързо и да ги изразходва за производство на енергия, вместо да ги съхранява като мазнини. Той също така стимулира производството на урина и дренира, така че помага за обезвъздушаване на тялото, докато съдържанието на пектинови влакна в пулпа му помага в борбата с глада и апетита.

От друга страна, лимонът има антибактериални свойства, които се борят с инфекциите, нещо, което в комбинация със съдържанието на витамин С прави тази инфузия идеален вариант за подобряване на защитата и укрепване на имунната система. Приемът му веднъж дневно ще ви помогне да се преборите с евентуални инфекции и вируси.

Но в допълнение към витамин С, лимонът осигурява лимонена киселина и флавоноиди, мощни и полезни антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на заболявания, причинени от оксидативен стрес от свободните радикали и се борят със стареенето на тялото.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Напитката за изгаряне на мазнини


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *