Чай за трайно премахване на излишната пикочна киселина и за здрави бъбреци! Подаграта ще изчезне

851

премахване на излишната пикочна киселина

Чай за трайно премахване на излишната пикочна киселина и за здрави бъбреци! Подаграта ще изчезне

Когато нивата на пикочна киселина са много високи, те причиняват състояние, което е популярно като подагра. Сред най-честите симптоми на подагра можем да подчертаем скованост, възпаление и болка в ставите, особено в палеца на крака.

Високото ниво на пикочна киселина или хиперурикемия е излишък на пикочна киселина в кръвта. Пикочната киселина се образува по време на разграждането на пурините, които се намират в определени храни и също се произвеждат от тялото. Веднъж произведена, кръвта носи пикочна киселина и тя преминава през бъбреците, където по-голямата част от нея се филтрира и превръща в урина.

Около един на всеки пет души има високо ниво на пикочна киселина. Това може да е свързано с пристъпи на подагра или развитие на камъни в бъбреците. Повечето хора с високи нива на пикочна киселина нямат никакви симптоми.

Предлагаме Ви чай за трайно премахване на излишната пикочна киселина

Люцерната помага за детоксикация на тялото, благодарение на пречистващите си свойства, а също така елиминира лошия холестерол. За консумация може да си приготвите чай.

Съставки

Кълнове от люцерна – 1 шепа
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Наливаме водата в тенджера и когато водата заври добавяме люцерната. Варим за 3 минути и изключваме котлона. Покриваме и оставяме чаят да престои за 5 минути. След това го прецеждаме и подслаждаме на вкус и изпиваме. Не пийте повече от 2 чаши на ден. Препоръчително е да се пие по чаша чай сутрин след закуска в продължение на 15 дни, след което се прави почивка от 15 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

премахване на излишната пикочна киселина


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *