Премахнете камъните в бъбреците и прочистете пикочните пътища с този натурален лек

1 558

камъните в бъбреците

Премахнете камъните в бъбреците и прочистете пикочните пътища с този натурален лек

Камъните в бъбреците, известни също като бъбречна литиаза, са твърди маси, съставени от минерали и соли, които се натрупват в пикочните пътища. Тези камъни могат да варират по размер и да причинят силна болка и дискомфорт. Това са твърди отлагания, които се образуват в бъбреците или други части на пикочната система. Те се състоят главно от минерали като калций, оксалат, фосфат, пикочна киселина и цистин. Образуването на камъни в бъбреците може да бъде болезнено и често е свързано с фактори като диета, хидратация и генетика.

Липсата на течности в тялото може да увеличи концентрацията на минерали в урината, което насърчава образуването на камъни, както и диета, богата на оксалати като спанак, шоколад и ядки.

Симптомите на камъни в бъбреците могат да варират в зависимост от размера и местоположението на камъка. Някои от най-честите симптоми включват:

  • Силна болка в долната част на гърба или отстрани.
  • Остра, пронизваща болка в корема или слабините.
  • Болка при уриниране.
  • Мътна или кървава урина.
  • Гадене и повръщане.
  • Честа нужда от уриниране.
  • Усещане за неотложност при уриниране.

Тъй като това е често срещано затруднение, много хора търсят естествени средства за облекчаване на симптомите на камъни в бъбреците и предотвратяване на повторната им поява. Един от естествените подходи, който придоби популярност, е консумацията на сок от целина. Смята се, че сокът от целина може да действа като естествен диуретик, като помага за увеличаване на производството на урина и следователно насърчава преминаването на камъни.

Целината също има високо съдържание на вода, което може да помогне за поддържане на добра хидратация. Това условие е от съществено значение за предотвратяване на концентрацията на минерали в урината, които до голяма степен са отговорни за камъните. По същия начин това растение съдържа антиоксиданти като флавоноиди и витамин С, които могат да имат защитен ефект върху здравето на бъбреците и да намалят възпалението, което от своя страна може да помогне за предотвратяване на образуването на тези досадни камъни.

камъните в бъбреците

Ето как да си приготвим сок от целина

Съставки

Целина – 4 стръка
Вода – 250 мл
Сок от 1 лимон

Начин на приготвяне

Измиваме добре стръковете целина. След това ги нарязваме на по-малки парчета, за да се улесни процеса на смилане. С помощта на блендер обработваме стръковете целина, докато получим гладък, еднороден сок и добавяме лимоновия сос и водата. Обработваме отново, докато съставките се смесят добре. Пием по чаша на ден поне 2 седмици.

Важно е да знаете, че сокът от целина може да има отличителен вкус и не всички хора го намират за приятен. Ако искате можете да добавите други съставки като моркови, ябълки или краставици, за да подобрите вкуса и да увеличите разнообразието от хранителни вещества в напитката.

Времето от деня, когато се приема този сок, може да бъде гъвкаво. Някои хора предпочитат да го приемат на празен стомах сутрин, за да се възползват от евентуалния му диуретичен ефект, докато други го предпочитат като част от здравословна закуска през деня.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

камъните в бъбреците


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *