Артрозата на коляното изчезва, ако приемате това природно лекарство!

1 439

Артрозата на коляното

Артрозата на коляното изчезва, ако приемате това природно лекарство!

Артрозата възниква, когато хрущялът в ставите ни се износи, което затруднява движението и причинява болка. Това е дегенеративно ревматично заболяване, което се среща по-често при жените, отколкото при мъжете, и въпреки че можем да вземем мерки, за да предотвратим появата му. Противно на това, което се смята, остеоартритът не е заболяване, свързано само със старостта, тъй като може да се появи и при млади хора поради генетични причини и значително износване на ставите, наред с други причини.

Предлагаме Ви домашно средство за остеоартрит, които ще ви помогнат да намалите болката и дискомфорта, причинени от тази патология. Има много лечебни растения, които могат да ви помогнат да се справите по-добре с болката от това заболяване. Обикновено тези растения са пълни с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и могат да допринесат за реконструкцията на засегнатия хрущял. В този случай най-доброто лечебно растение за артроза е хвощът.

Съставки

Чай от хвощ – 1 супена лъжица
Вода – 250 мл
Мед по желание

Начин на приготвяне

Поставяме една супена лъжица чай от хвощ в една тенджера. Добавяме водата и оставяме да ври за 10 минути. След това прецеждаме в чаша и подслаждаме с мед по желание. Пием по една чаена чаша хвощ на ден, за да се възползваме от всичките му положителни свойства за нашия организъм.

Хвощ

Причината, поради която това растение е полезно, е, че има голямо количество противовъзпалителни свойства в състава си, които ще подобрят подуването и възпалението в тялото ни. В допълнение, той съдържа и успокояващи свойства, които ще ни помогнат да избегнем болката през целия ден.

Ако имате остеоартрит, важно е да вземете предвид някои препоръки за намаляване на дискомфорта:

Поддържайте адекватно тегло, наднорменото тегло увеличава дискомфорта и болката и води до по-бързо прогресиране на заболяването.
Правете физическа активност, практики като йога, плуване или стречинг могат да ви помогнат да подобрите здравето си.
Яжте храни, богати на калций, за да осигурите здравето на костите си, както и опции, които съдържат хрущял и насърчават здравето на костите, като желатин.
Избягвайте да носите тежки предмети, които могат да увеличат болката и дискомфорта.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Артрозата на коляното


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *