Толкова са вкусни, че ги приготвям за закуска всеки уикенд. Бързи закуски с кори за баница!

29 999

Толкова са вкусни, че ги приготвям за закуска всеки уикенд. Бързи закуски с кори за баница!

Съставки за 4 броя

Кори за баница – 8 листа
Зелен лук – 3 стръка
Магданоз
Масло – 50 г
Кашкавал
Шунка
Жълтък – 1 бр

Начин на приготвяне

Намазваме един лист кори за баница с разтопено масло. Отгоре поставяме друг лист кори за баница. Правим два разреза в долната и два разреза в горната част на корите, за да можем след това да ги сгънем. Нареждаме шунка и кашкавал в средната част на корите, като ги поставяме на 3 места. Върху кашкавала, поставяме, нарязани на дребно зелен лук и магданоз.

Сгъваме корите за баница, както е показано във видеото по-горе. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с разтопено масло и след това с разбит жълтък. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за 20 минути.

закуски с кори за баница

Съставки

Кори за баница
Сирене – 500 г
Яйца – 4 бр
Масло – 80 г

Начин на приготвяне

В купа натрошаваме сиренето, добавяме 3 сурови яйца и разбиваме. Разстиламе една кора за баница и я намазваме с разтопено масло. Върху нея поставяме втора кора за баница, която също намазваме с масло и добавяме от сместа със сиренето и яйцата, която приготвихме.

Правим по два напречни прореза по четирите краища на кората и кръстосано ги премятаме (за по-нагледно вижте видеото). По същия начин оформяме колкото банички са ни нужни. Намазваме ги от двете страни с масло и ги поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме баничките обилно с яйце и печем в предварително загрята фурна на 180° за 25 минути.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Добър апетит!

Прочетете още: Тестени изделия

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

закуски с кори за баница


Препоръчано видео

video
Най-вкусната рецепта с бутер тесто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *