Най-силният природен лек за здрави бели дробове!

2 197

здрави бели дробове

Най-силният природен лек за здрави бели дробове!

Дихателната система е изложена на отрицателното въздействие на токсини, вируси и бактерии. Въпреки че имунната система е отговорна за защитата ни чрез производство на антитела, има моменти, когато се нуждаем от допълнителна помощ.

Дори и да имаме навици за здравословен начин на живот, белите ни дробове неизбежно ще страдат от последствията от замърсяването на околната среда, химикалите, наред с други външни фактори, които обикновено пречат на правилното му функциониране.

Ето защо като последствие се появяват постоянни настинки, кашлица, задръствания, наред с много други състояния, които могат да бъдат леки или хронични. Именно тези заболявания карат белите дробове да се пълнят с храчки. Това се случва особено, когато бронхите се възпалят, тъй като притокът на въздух към и от белите дробове е намален.

Два продукта, които могат да помогнат в това почистване, са риганът и зехтинът, които имат антибиотични и противовъзпалителни свойства, които насърчават изчистването на запушените дихателни пътища.

Най-доброто природно лекарство за прочистване на белите дробове

Комбинирането на риган със зехтин ще ви осигури антибиотик, противовъзпалително и детоксикиращо средство, което е идеалното естествено средство за прочистване на белите дробове.

Двете съставки имат високи концентрации на антиоксидантни съединения, които след като бъдат усвоени от организма, предпазват клетките от негативните ефекти на свободните радикали. Риганът осигурява феноли, които имат антисептично и антивирусно действие, което улеснява лечението на респираторни инфекции.

Риганът също така осигурява витамини А и С, аминокиселини и мастни киселини, които помагат за поддържане на защитата. Това растение не само благоприятства здравето на дихателните пътища, но също така подобрява храносмилането и защитава здравето на сърдечно-съдовата система.

здрави бели дробове

Съставки

Риган – 1 клонка
Зехтин – 200 мл

Начин на приготвяне

Измиваме пресните листа от риган и ги подсушаваме, след което ги счукваме в хаванче до получаване на леко сочна каша. След това поставяме натрошеното растение в стъклен буркан и добавяме зехтина. Затваряме буркана с капачка и го оставяме на тъмно и хладно място за 3 седмици. На всеки 2 дни, разбъркваме съставките с дървена лъжица. След три седмици прецеждаме маслото в чист буркан.

Начин на използване

Приемаме половин супена лъжица масло от риган на празен стомах. По желание можем да разредим супената лъжица в чаша вода, мляко или плодов сок.

Ако имате респираторно заболяване, трябва да го приемате сутрин и преди лягане.
Ако искате да го приложите, можете да го направите върху гърдите и гърба. Използвайте ежедневно в продължение на две седмици, докато здравето на дихателните ви пътища се подобри.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

здрави бели дробове


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

1 коментар за “Най-силният природен лек за здрави бели дробове!

  1. Димитър

    Здравейте това което правите е много голямо спасение на хората много ви благодаря от името на всички хубави хора още веднъж ви благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *