Толкова са вкусни, че ги правя ВСЕКИ ДЕН! 6 прости и бързи рецепти за препечен хляб

2 985

Толкова са вкусни, че ги правя ВСЕКИ ДЕН! 6 прости и бързи рецепти за препечен хляб

Моето семейство обича тези рецепти! Само няколко минути за приготвяне и децата ми останаха удивени от тези невероятно лесни рецепти! Надявам се да ги харесате и да ги направите! Опитайте тези вкусни рецепти за сандвичи!

Съставки

Хляб – 6 филийки
Яйца – 4 бр
Сметана – 150 мл
Шунка – 200 г
Кашкавал – 200 г
Настърган кашкавал – 30 г
Масло – 30 г
Риган – 1/4 чаена лъжица
Сол – 1/4 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Нареждаме 3 филийки хляб в тава, покрита с хартия за печене. Върху всяка филийка поставяме кашкавал и шунка, като ги редуваме, както е показано във видеото по-горе.
Покриваме с другите 3 филийки, да се получат сандвичи.

Разбиваме яйцата със сметаната, ригана и солта. Потапяме сандвичите в получената яйчена смес. Поставяме ги отново в тавата. Върху всеки сандвич, поставяме по 1 парченце масло от около 10 грама. Поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 190°С за 15 минути.

рецепти за препечен хляб

Съставки

Хляб – 8 филийки
Шунка
Бекон
Прясно сирене
Кашкавал
Яйца – 3 бр
Прясно мляко – 100 мл
Масло – 20 гр
Сол

Начин на приготвяне

Нареждаме 4 филийки хляб в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме филийките с разтопено масло. Върху две от тях нареждаме шунка, а върху другите две нареждаме бекон. Поставяме по едно парче прясно сирене и върху сиренето отново нареждаме шунка и бекон. Покриваме с филийки хляб, да се получат сандвичи.

В купа разбиваме яйцата с прясното мляко и малко сол. Потапяме сандвичите в получената смес. Поставяме ги в тавата. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 190°C за 25 минути.

рецепти за препечен хляб

Съставки

Франзела
Яйца – 4 бр
Прясно  мляко – 150 мл
Кашкавал – 150 г
Масло – 20 г
Сол

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме разтопеното масло. Потапяме франзелите, които разрязваме на две по дължина. Нареждаме ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 190° за 15 минути.

рецепти за препечен хляб

Съставки

Хляб – 12 филийки
Масло – 80 г
Кашкавал Чедър – 200 г
Шунка – 200 г
Яйца – 2 бр
Сметана – 100 мл
Сол

Начин на приготвяне

Намазваме филийките с разтопено масло. Поставяме кашкавал и шунка. Покриваме с друга филийка хляб. Потапяме сандвичите в разбитите яйца със сметана, към които добавяме малко сол.

Предлагам Ви два начина за приготвяне на тези сандвичи. Първият е да ги наредите в тава, намазана с масло. Поръсваме ги с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 200°C за 15 минути.

Вторият начин приготвяме сандвичите на тиган, който намазваме с масло и покриваме с капак. Печем 2 минути от всяка страна на слаб котлон.

рецепти за препечен хляб

Съставки

Филийки хляб – 6 бр
Крема сирене – 50 г
Колбас – 2 парчета
Шунка – 2 парчета
Кашкавал – 4 парчета
Яйце – 2 бр
Прясно мляко – 20 мл
Масло – 20 г
Сол

Начин на приготвяне

Намазваме една от филийките с крема сирене, поставяме парче колбас и кашкавал, отгоре поставяме втора филийка хляб, която също намазваме с крема сирене, поставяме парче колбас и кашкавал. Покриваме с третата филийка.

Разбиваме яйцата с прясното мляко и малко сол. Потапяме сандвичите в готовата смес и печем на тиган, в който разтопяваме маслото. Печем по 2 минути от всяка страна на умерен котлон.

рецепти за препечен хляб

Съставки

Крема сирене – 300 г
Яйца – 4 бр
Кашкавал 150 г
Телешки салам
Хляб – 10 филийки
Зехтин – 10 мл
Риган

Начин на приготвяне

Намазваме 3 от филийките хляб обилно с крема сирене. Поръсваме с риган. Покриваме с другите 3 филийки. Потапяме ги в разбитите яйца. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Поръсваме ги с настърган кашкавал и риган. Печем в предварително загрята фурна на 200°C за 15 минути.

Предлагам Ви още един начин на приготвяне на тези вкусни сандвичи. Намазваме 2 от филийките хляб обилно с крема сирене. Поставяме телешки салам и покриваме с други 2 филийки хляб. Потапяме ги в разбитите яйца.

Загряваме малко зехтин и поставяме сандвичите в тигана, покриваме с капак. Печем за 2 минути на слаб котлон. След като ги обърнем, поръсваме с настърган кашкавал и отново покриваме тигана с капак. Печем за 2 минути на слаб котлон.

За по-нагледно, вижте видеото по-горе.

Добър апетит!

Прочетете още: Тестени изделия

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

рецепти за препечен хляб


Препоръчано видео

video
Най-вкусната рецепта с бутер тесто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *