Никога повече няма да имате подути крайници, ако пиете този ЧАЙ!

1 392

подути крайници

Никога повече няма да имате подути крайници, ако пиете този ЧАЙ!

Известно още като оток, задържането на течности се състои от подуване, което е резултат от натрупването на течност в тъканите на човешкото тяло. Въпреки че засяга цялото тяло, много често се среща в стъпалата, глезените и краката. Причините за тази ситуация са различни и включват: проблеми с кръвообращението, сърдечна недостатъчност и бъбречни или чернодробни заболявания.

Съставки

Чай от коприва- 1 чаена лъжица
Чай от бодил – 1 чаена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене и добавяме чая от коприва и бодил. Похлупваме тенджерата и оставяме за 7 минути да престои. След като мине посоченото време прецеждаме чая и го оставяме да се охлади за 10 минути. Можем да добавим 1 чаена лъжица мед и няколко капки лимонов сок по желание. Пием по една чаена чаша на ден в продължение на 15 дни, след което правим почивка от 15 дни.

подути крайници

Коприва

Копривата има диуретични свойства, които помагат за намаляване на задържането на течности и мазнини в тялото ни, като същевременно го пречистват от токсини. По същия начин тя има хипогликемични свойства за регулиране на нивата на захарта.

Копривата е популярна, защото съдържа витамини от група В, минерали като калий, калций, сяра, желязо, магнезий и алуминий, киселини и стимуланти. Копривата е мощен лимфен стимулатор, който увеличава освобождаването на отпадъци от бъбреците и също така ускорява нашия метаболизъм, което ни помага да изгаряме мазнини.

Бодил 

Бодилът помага срещу изтръпване на крайниците и дори може да се използва за лечение на разширени вени и хемороиди, тъй като има стимулиращи свойства, идеални за тези заболявания и способността да стимулира венозната циркулация.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

подути крайници


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *