Безценен лек за чист черен дроб! Прочистване на черния дроб по естествен начин

2 350

чист черен дроб

Безценен лек за чист черен дроб! Прочистване на черния дроб по естествен начин

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, тъй като той е отговорен за филтрирането на токсините от тялото и обработката на хранителни вещества от храните и напитките, които ядем. Следователно това е орган, който трябва да се грижи и почиства правилно, защото може да претърпи щети, които могат да повлияят на здравето ни като цяло.

Прочистването на черния дроб се състои в елиминиране на токсините и вредните вещества, които се натрупват в този орган. Целта на този процес е да се избегнат неизправности и чернодробни заболявания.

Съставки

Лимонова кора – 1 бр
Вряла вода – 250 мл

Начин на приготвяне

За да приготвим запарката от лимонова кора, ще ни трябва кората на един лимон, добавяме я в чаша гореща вода и оставяме да престои за 10 минути. След като изтече времето прецеждаме и можем да пием запарката топла или студена.

Може да ви интересува:  Премахва излишната пикочна киселина! Вашите бъбреци и пикочен мехур вече няма да боледуват

Препоръчително е да се пие чаша от тази инфузия на гладно и преди всяко основно хранене в продължение на 3 седмици подред.

Лимон

Лимонът е един от най-добрите плодове, които природата ни предлага, той съдържа множество хранителни вещества както в сока, така и в кората. Поради своите лечебни свойства, лимоновата кора се използва като домашен лек за подобряване на мазния черен дроб.

Едно от най-ценните свойства на лимоновата кора е нейното високо съдържание на антиоксиданти, което помага за защита на клетките от окислително увреждане, което причинява възпаление и хронични заболявания. Свойствата на цитрусовата кора да облекчава неалкохолните мастни чернодробни лезии и нарушения на липидния метаболизъм.

Може да ви интересува:  Какво се случва с тялото ви, когато започнете да пиете розмарин с джинджифил

Лимонът има висока хранителна стойност, защото съдържа витамини B, C и P, магнезий, калий, желязо, фосфор и флуорид, които помагат за прочистването на храносмилателната система. Казват, че лимонът е естествен почистващ препарат.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

чист черен дроб


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *