Лекува тялото от главата до петите! Тази рецепта замества цялата аптека у дома!

6 890

Лекува тялото от главата до петите

Лекува тялото от главата до петите! Тази рецепта замества цялата аптека у дома!

Съставки

Фурми – 5 бр
Сушени сливи – 5 бр
Стафиди – 100 г
Сушени кайсии – 5 бр
Ябълки – 2 бр
Портокал – 1 бр
Вода – 1,5 л

Начин на приготвяне

Поставяме в купа фурмите, сушените сливи, сушените кайсии и стафидите. Наливаме вода и ги накисваме и измиваме добре. След това ги поставяме в тенджера. Измиваме добре двете ябълки и ги нарязваме и добавяме към сушените плодове. Нарязваме портокала на резени и го добавяме към останалите съставки.

Наливаме водата и варим за 35 минути на слаб котлон. След това отстраняваме от котлона и оставяме напитката да изстине. Прецеждаме и пием по 1 чаша всяка сутрин 30 минути преди закуска. Напитката съхраняваме в хладилник.

Фурми

Фурмите осигуряват неразтворими и диетични фибри, които насърчават чревните движения и противодействат на запека. Те подобряват здравето на костите. Фурмите са чудесен източник на минерали като калций, който укрепва костите и предотвратява дегенеративни заболявания като остеопороза. Снабдяване с енергия.

Лекува тялото от главата до петите

Сушени сливи

Благодарение на съдържанието на диетични фибри, сушените сливи насърчават чревната подвижност и помага за намаляване на запека. По същия начин съдържа сорбитол, захарен алкохол, на който се приписват слабителни ефекти.

Консумацията на сушени сливи предотвратява развитието на инвалидизиращи костни заболявания като остеопороза и остеопения, причинени от загуба на костна плътност. Тези ползи се дължат на съдържанието на антиоксиданти и противовъзпалителни свойства.

Поради важния им принос на фибри и антиоксидантни съединения, консумацията на сушени сливи е от полза и за здравето на сърцето. По-конкретно, тези вещества могат да помогнат за регулиране на високи нива на холестерол и кръвно налягане.

Стафиди

Стафидите подобряват притока на кръв, предотвратяват образуването на съсиреци и насърчават притока на кръв към мозъка. Те намаляват киселинността и елиминират токсините от тялото поради високото съдържание на калий и магнезий. Те помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, подагра, артрит и камъни в бъбреците.

Сушени кайсии

Богати на фибри, сушените кайсии, приемани в умерени количества, предотвратяват запек и улесняват чревния транзит. Кайсиевите ядки подпомагат усвояването на желязото. Идеалното е да комбинирате този сушен плод с храни, богати на витамин С като портокал.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Лекува тялото от главата до петите


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *