За здрави бели дробове пийте по 1 чаша на ден

5 600

здрави бели дробове

За здрави бели дробове пийте по 1 чаша на ден

Белите дробове изпълняват много важна функция, всеки път, когато дишаме, те вземат кислород от въздуха и го транспортират до кръвния поток. Благодарение на този кислород клетките могат да функционират правилно, поради тази причина трябва да поддържаме здрави бели дробове.

Човек диша средно 25 хиляди пъти на ден със здрави бели дробове. Въпреки това, когато имате белодробно заболяване, може да изпитате затруднено дишане и по този начин да предизвикате други видове състояния.

Има признаци, които предупреждават за белодробна слабост или заболяване: 

Хронична кашлица. Когато кашлицата ви е продължила повече от месец или се появи внезапно, но не се излекува напълно, това означава, че нещо не е наред с дихателната ви система.

Недостиг на въздух. Забелязали ли сте, че след някакъв вид физическа активност, независимо дали е лека или умерена, се чувствате недостиг на въздух? Това също е предупредителен знак, че трябва да прегледате белите си дробове.

Хрипове. Когато имате шумно дишане, това е знак, че нещо блокира дробовете ви.

Хронична болка в гърдите. Ако сте имали болка в гърдите в продължение на месец или повече и е по-лошо, когато дишате или кашляте, това също може да е предупредителен знак.

здрави бели дробове

Почистете белите си дробове по естествен начин

Зелен чай

Зеленият чай се характеризира с това, че е богат на фенолни съединения, катехини и флавоноиди, които действат като антиоксиданти, освен че имат антидиабетно, против затлъстяване, противовъзпалително, антибактериално и антивирусно действие и антимутагенен.

Зеленият чай съдържа много антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в белите дробове. Тези съединения могат дори да защитят белодробната тъкан от вредните ефекти от вдишването на дим. Хората, които пият поне 1 чаша зелен чай на ден, имат по-добра белодробна функция.

Как да си приготвим зелен чай за естествено прочистване на белите дробове?

Съставки

Вода – 250 мл
Сушени листа от зелен чай – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне

Кипваме водата и отстраняваме от котлона, добавяме листата от зелен чай и похлупваме за 10 минути. След това прецеждаме запарката и изпиваме. Пием по една чаша всеки ден.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

здрави бели дробове


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *