Природен лек за прочистване на червата и черния дроб! Само 1 супена лъжица на ден

8 154

прочистване на червата

Природен лек за прочистване на червата и черния дроб! Само 1 супена лъжица на ден

Съставки

Бяла ряпа – 1 бр
Лимон – 1 бр
Мед – 150 грама

Начин на приготвяне

Настъргваме репичката и измиваме добре лимона и го нарязваме заедно с кората. След това ги смесваме в буркан и добавяме меда. Разбъркваме добре. Затваряме буркана добре с капачка и съхраняваме в хладилник. Приемаме по една супена лъжица на ден, докато сместа се изчерпи. След това правим почивка от 15 дни и можем пак да повторим процедурата.

Бяла ряпа

Леко пикантният вкус на ряпата се дължи на серни съединения (глюкозинолати). Тези съединения са отговорни за антиоксидантния ефект на репичките, диуретичния и храносмилателния ефект, увеличаването на жлъчната секреция в черния дроб и улесняването на изпразването на жлъчния мехур.

Добавянето на ряпа към вашата диета може да помогне за постигане на чревна редовност. Диетичните фибри, съдържащи се в ряпата, могат ефективно да увеличат честотата на изхожданията при хора със запек.

Лимон

Лимонът е известен със способността си да подпомага детоксикацията на тялото. Лимонът има способността да пречиства един от най-важните органи. Това е черният дроб, който е отговорен за производството на жлъчка, елемент, който помага за разграждането на мазнините.

В допълнение, лимонът регулира повечето от химичните нива в кръвта. Лимоновият сок е отличен източник на витамин С, който помага за прочистването на черния дроб. Сред многото му предимства, лимонът също е отличен съюзник за подобряване на храносмилането и насърчаване на чревния транзит.

Мед

Медът може да помогне за предотвратяване на стомашно-чревни разстройства, като диария, свързана с гастроентерит. Традиционно на тази храна се приписват антибиотични и противовъзпалителни свойства. Медът може да подобри здравето на черния дроб, предвид съдържанието на антиоксиданти.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

прочистване на червата


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *