По-добре от хапчета! Подобрява слуха и почиства ушите за 2 минути

9 030

Подобрява слуха

По-добре от хапчета! Подобрява слуха и почиства ушите за 2 минути

Хигиената на слуха е много важна, за да се избегнат инфекции и дори увреждане на слуха като глухота. Трябва периодично да извършвате процес на почистване на ушите, тъй като ще избегнете инфекции, заболявания и дефекти на слуха, които могат да доведат до глухота.

Почистването на ушите се разбира като една от процедурите, които ще елиминират излишната кал, натрупана в ушния канал. Въпреки че също така ще ви позволи да го използвате, за да премахнете мръсотията, натрупана върху него за известно време.

Съставки

Зехтин – 2супени лъжици
Канела на прах – 1 щипка

Начин на приготвяне

Затопляме зехтина до температура подобна на телесната. Важно е да не го загряваме твърде много, за да избегнем наранявания. Добавяме затопления зехтин и канелата в купичка. Разбъркваме и е готово за употреба. С помощта на капкомер капваме 2 капки в ухото, трябва да държим главата си наклонена няколко минути, за да подейства течността. Повтаряме тази процедура 3 пъти на ден в продължение на 5 дена.

Като алтернатива на капкомера можете да използвате и малко памук. Навлажнете памука и го поставете в ухото, без да го пъхате дълбоко. Трябва да държите главата си наклонена няколко минути, за да подейства течността.

Зехтин

Зехтинът често се използва за премахване на тапи от ушна кал: сред бабините лекове той без съмнение е един от най-използваните и ефективни. Понякога може да помогне и в случай на ушна инфекция за облекчаване на болката.

Зехтинът има много полезни свойства и в някои случаи може да помогне за премахване на излишните восъчни тапи, които се образуват. Той може да се използва за извличане на ушната кал и за облекчаване на лек дискомфорт.

Прилагането на няколко капки зехтин намалява наличието на бактерии в ухото и също така се бори с често срещани инфекции като отит, които могат сериозно да засегнат слуха.

Канела

Канелата има антимикробни свойства и облекчава възпалението.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Подобрява слуха


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *