Майка ми е на 75 години, а се чувства като на 30! Пийте това всеки ден, за да имате чист черен дроб и черва

29 844

чист черен дроб и черва

Майка ми е на 75 години, а се чувства като на 30! Пийте това всеки ден, за да имате чист черен дроб и черва

Черният дроб е един от най-основните органи на човешкото тяло. Той изпълнява функции, които са от съществено значение за нас, като синтеза на определени хормони и, разбира се, детоксикацията на тялото. Основната функция на черния дроб е да филтрира токсините от кръвта.

Съставки

Лимон – 1 бр
Дафинови листа – 2 бр
Канела – 1/2 пръчка
Вода – 300 мл
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Измиваме добре лимона с вода и сода бикарбонат, тъй като ще използваме кората. Първо изстискваме сока от лимона и го запазваме. Нарязваме кората на парчета и ги добавяме в тенджера. Добавяме дафиновите листа, канелата и наливаме водата.

Поставяме тенджерата на котлон и след като водата заври, варим за още 5 минути. Прецеждаме напитката и добавяме лимоновия сок. Оставяме напитката да се охлади малко и добавяме меда и разбъркваме. Пием по чаша на ден, за предпочитане сутрин.

Лимон

Лимоните са отличен естествен антисептик, способен да лекува инфекции и действа като добър антиоксидант. Той е много подходящ за подпомагане на излекуването на черния ни дроб. Освен това е добър храносмилателен съюзник, пълен с витамин С.

чист черен дроб и черва

Дафинов лист

Дафиновите листа са полезни за намаляване на възпалението на черния дроб. Благодарение на своите антиоксидантни, противовъзпалителни и спазмолитични свойства, дафиновите листа могат да лекуват храносмилателни разстройства, като язви, в допълнение към облекчаването на стомашни и чревни спазми. Поради съдържанието на танини те имат силно стягащо действие, поради което се борят с диарията.

Канела

Канелата помага на тялото да произвежда глутатион и не трябва да липсва в диетата ви, ако искате да имате здрав черен дроб. Kанелата може да помогне за намаляване на възпалението на черния дроб, да подобри инсулиновата чувствителност и да намали нивата на холестерола, което е полезно за функцията на черния дроб.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

чист черен дроб и черва


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *