Домашното лекарство на баба за мигновено премахване на сухата и упорита кашлица! Убива микробите

6 715

премахване на сухата и упорита кашлица

Домашното лекарство на баба за мигновено премахване на сухата и упорита кашлица! Убива микробите

Сухата кашлица е тази, която се появява без всякакъв вид храчки или отхрачване, много често в случаи на настинка и различни инфекции и заболявания на дихателните пътища, които причиняват дразнене в тях.

Също така е често срещано състояние сред пушачите или тези, които страдат от алергии. Сухата кашлица може да причини голям дискомфорт и болка, особено когато се появят интензивни пристъпи. Предлагаме ви едно домашно средство при суха и упорита кашлица, който ще ви помогне да облекчите и излекувате това състояние.

Съставки

Изсушена лайка – 3 супени лъжици
Лимонов сок – 5 капки
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Кипваме водата и оставяме да престои 3 минути, след това добавяме изсушената лайка и покриваме за 5 минути. След това добавяме 5 капки сок от лимон и разбъркваме. Пием по 3 чаши на ден, също така можем да правим гаргара 4 пъти на ден.

Лайка

Лайката е билка, която има противовъзпалителни и спазмолитични свойства, които могат да помогнат в случай на кашлица. Ето защо тази билка е включена в приготвянето на сиропи за кашлица, за да осигури облекчение през нощта. Консумацията на запарката повишава нивата на глицин и хипурат, поради което е мускулен и нервен релаксант.

Лимон

Благодарение на високото си съдържание на витамин С, лимонът е плод със страхотни антибактериални свойства, много полезен за облекчаване на кашлицата. В допълнение, лимоновият сок има антивирусни компоненти, които помагат за предотвратяване на инфекции и укрепване на имунната система.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

премахване на сухата и упорита кашлица


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *