Домашно средство за мигновено премахване на сухата и упорита кашлица! Убива микробите

31 673

Убива микробите

Домашно средство за мигновено премахване на сухата и упорита кашлица! Убива микробите

Кашлицата може да се разграничи от един или друг вид в зависимост от времето, в което е налице. По този начин можем да открием остра кашлица, когато тя изчезне за по-малко от три седмици, подостра кашлица, която продължава между три и осем седмици и хронична кашлица, когато е налице повече от осем седмици.

Сухата кашлица се характеризира с това, че не е придружена от храчки, а произходът й е от дразнещи стимули върху ларинкса, фаринкса и горните дихателни пътища.

Съставки

Черна ряпа – 1 бр
Джинджифил – 10 г
Чесън – 2 скилидки
Мед – 3 супени лъжици

Начин на приготвяне

Отрязваме краищата на ряпата, като трябва да запазим горната част. Издълбаваме част от вътрешността на ряпата. Надупчваме дъното на ряпата с клечка за зъби. Обелваме парчето джинджифил и го настъргваме. Поставяме го вътре в ряпата. Добавяме и чесъна, като обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на ситно.

Поставяме ряпата върху една чаша и добавяме меда. Покриваме ряпата с горната част, която отрязахме в началото. Изчакваме около три часа и меда ще се отцеди в чашата.

Медът е напълно филтриран и е готов за употреба. Приемаме по една чаена лъжица сутрин, обед и вечер в продължение на 5 дни. Съхраняваме меда в буркан затворен с капачка и в хладилник.

Джинджифил

Джинджифилът може да облекчи астматична или суха кашлица, тъй като има противовъзпалителни свойства. Някои противовъзпалителни компоненти, присъстващи в джинджифила, могат да отпуснат мембраните на дихателните пътища, намалявайки кашлицата.

Убива микробите

Черна ряпа

Черната ряпа е богата на витамин С, ключов антиоксидант, който помага на имунната система да ни предпази от обикновени настинки, вируси и бактерии. Благоприятства отхрачването при простудни или грипни процеси, като омекотяват слузта, поради което се препоръчва особено при хора със синузит, бронхит и болки в гърлото.

Чесън

Чесънът има антибактериални свойства, поради богатството му на активни съставки като алицин прави този зеленчук мощен естествен антибиотик. Благодарение на това чесънът може да облекчи някои от симптомите като висока температура, втрисане и болки в гърлото, които грипът може да причини. В допълнение, тези свойства елиминират бактериите, които могат да причинят това състояние.

Високото съдържание на етерични масла и минерали придава на този зеленчук аналгетичен и противовъзпалителен ефект, който ни помага да облекчим други симптоми като болки в тялото и главоболие.

Чесънът е добро средство за лечение на грип, тъй като намалява сухата кашлица и други симптоми в дихателните пътища като назална конгестия, секрети, болки в гърлото и гадене, които могат да причинят натрупване на секрети в тези пътища.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Убива микробите


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *