Чай, който премахва излишната пикочна киселина! Природно решение при подагра и камъни в бъбреците

115 531

излишната пикочна киселина

Чай, който премахва излишната пикочна киселина! Природно решение при подагра и камъни в бъбреците

Трябва ли да намалите нивото на пикочната киселина в тялото си? Тези отпадъци се произвеждат, когато тялото метаболизира пурините, които идват от някои храни. Обикновено бъбреците са отговорни за филтрирането му и последващото му елиминиране чрез урината.

Понякога обаче има трудности при осъществяването на този процес, тъй като тялото го произвежда в големи количества или намалява способността си да го изхвърли. В резултат на това възниква нарушение, известно като хиперурикемия, което може да предизвика други проблеми в тялото, като подагра.

Медицинското лечение обикновено включва лекарства за намаляване на производството на пикочна киселина и противовъзпалителни лекарства. Въпреки това, по-леките случаи могат да бъдат контролирани чрез диета и някои добавки.

Съставки

Сухи листа от коприва – 1 чаена лъжица
Джинджифил на прах – 1/2 чаена лъжица
Лимонов сок – 1 супена лъжица
Мед – 1 чаена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Кипваме водата и я наливаме в чаша, добавяме листата от коприва и джинджифила. Разбъркваме и покриваме, и оставяме да престои 10 минути. След това прецеждаме и добавяме лимоновия сок и меда. Пием два пъти седмично в продължение на 4 седмици, след което правим почивка от 15 дни.

Коприва

Листата от коприва подпомагат елиминирането на водата през бъбреците. Те могат да се използват и при нарушения на уринирането от простатен произход. Неговият диуретичен ефект е признат за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците.

Копривата има пречистващи свойства за тялото и помага за елиминирането на отпадъците и пикочната киселина. Затова е добър при бъбречни проблеми и заболявания като подагра. Копривата може да се използва и при излишък на пикочна киселина.

Освен това има диуретични свойства, което го прави много добър при проблеми със задържането на течности или дори натрупване на вода в корема, което може да възникне в случаи на чернодробна цироза.

Джинджифил

Джинджифилът има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на болката и намаляване на нивата на пикочна киселина.

Консумацията на джинджифил намалява болката, свързана с натрупването на пикочна киселина в ставите. Тази съставка е добър вариант за допълване на лечението на състояния като подагра.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

излишната пикочна киселина


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *