130 пъти по-силен от хапчетата. Убиец на бактерии, прочистете червата си

9 110

130 пъти по-силен от хапчетата

130 пъти по-силен от хапчетата. Убиец на бактерии, прочистете червата си

Когато говорим за бактерии, почти винаги мислим за микроорганизми, които атакуват тялото. Регулирането им е важно за правилното функциониране на червата и здравето като цяло.

Микробиотата или чревната флора съдържа милиарди видове добри и лоши бактерии, които са отговорни за намесата в храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Добрите бактерии в чревната флора изпълняват следните задачи:

  • Метаболизират хранителни вещества и лекарства
  • Помагат за предотвратяване на заболявания
  • Поддържат правилното функциониране на храносмилателния тракт

Диетата и начинът на живот са фактори, които биха могли да повлияят на вида бактерии, които се развиват в тялото. Ето защо е важно да приемете здравословни хранителни навици, за да включите определени видове храни, които помагат за тяхното регулиране.

Показваме ви как да приготвите домашен лек от естествени съставки, които могат да помогнат за подобряване на чревната флора.

Съставки

Джинджифил – 5 г
Зелена ябълка – 1 бр
Фурми – 4 бр
Портокал – 1 бр
Вода – 300 мл

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на парчета джинджифила, зелената ябълка и портокала. Също нарязваме фурмите и добавяме всички съставки в блендер. наливаме водата и смиламе до получаването на еднородна смес. Прецеждаме напитката. Пием по една чаша на ден на празен стомах в продължение на 7 дни.

Портокал

Пиенето на портокалов сок на празен стомах елиминира натрупаните отпадъци и помага за мобилизиране на червата, което прави ходенето до тоалетната много по-лесно. Това е здравословен и естествен начин да подобрите чревния поток и да се почувствате по-добре.

130 пъти по-силен от хапчетата

Фурми

Фурмите помагат за облекчаване на запека и подобряват храносмилането. Благодарение на високото си съдържание на диетични и неразтворими фибри, фурмите помагат за предотвратяване и облекчаване на запек, намаляват храносмилателните проблеми и регулират чревната дейност.

Джинджифил

Приемането на джинджифил насърчава храносмилането и помага в този процес за елиминиране на вредните чревни бактерии и микроорганизми. Освен това спомага за подобряване състава на чревната флора.

Зелена ябълка

Ябълката има положително въздействие върху чревната флора, като подобрява храносмилането и функционирането на стомаха.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

130 пъти по-силен от хапчетата


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *