1 чаша преди лягане за дълбок сън! Отвара, която решава безсънието завинаги

50 070

решава безсънието завинаги

1 чаша преди лягане за дълбок сън! Отвара, която решава безсънието завинаги

Безсънието е причина за медицинска консултация за много възрастни и също се увеличава с възрастта. Тези, които страдат от него, го описват като чувство на неудовлетвореност поради затруднено започване или поддържане на съня или поради кратка продължителност на съня, която не е възстановителна и не им позволява да бъдат отпочинали на следващия ден.

При някои хора безсънието е свързано с интензивността на стреса, който преживяват ежедневно, а при по-възрастните хора фазата на дълбок сън, наречена фаза на бавни вълни, която е най-възстановителната фаза, може да бъде намалена или дори да изчезне.

Безсънието се счита за хронично, когато продължава повече от шест месеца. Някои растения действат като естествени релаксанти поради състава си, поради което са полезни за хора, страдащи от безсъние.

Билковите лекарства, известни в много страни като природна медицина, традиционно се използват за лечение на безсъние или нарушения на съня, благодарение на техните седативни свойства. Валерианът може да бъде добра алтернатива в тези случаи. Има умерен ефект като индуктор на съня, без да променя структурата си.

решава безсънието завинаги

Съставки

Чай от валериана – 2 чаени лъжици
Вряла вода – 200 мл

Начин на приготвяне

Добавяме чая от валериана в чаша и заливаме с вряла вода. Похлупваме и оставяме за 15 минути, след това прецеждаме чая. Пием по една чаша половин час преди лягане.

Чай от валериана

Валериана, традиционно използвана заради нейното успокояващо, релаксиращо и сънотворно действие, е растение, което действа като седативно средство, отпускащо нервната система и мозъка. Обикновено се препоръчва на хора с нарушения на съня или за облекчаване на стреса и безпокойството.

Седативният му ефект се дължи на киселините и антиоксидантите в корена му. Валереновата киселина увеличава количеството GABA* в нашия мозък (основният невротрансмитер, който инхибира централната нервна система) и някои антиоксиданти, като хесперидин и линарин, съдържат седативни свойства, които ни помагат да ни осигурим състояние на релаксация и благополучие.

Валериана може да намали времето, необходимо да заспите, и да ви помогне да спите по-добре.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

решава безсънието завинаги


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.