Майка ми изхвърли всички хапчета! Природен дар, който ще спаси болната щитовидна жлеза!

11 342

болната щитовидна жлеза

Майка ми изхвърли всички хапчета! Природен дар, който ще спаси болната щитовидна жлеза!

Щитовидната жлеза е малка жлеза с форма на пеперуда. Тя се намира в основата на шията и регулира няколко много важни функции в тялото. Нейната основна функция е да регулира метаболизма, тоест производството на енергия и топлина въз основа на жизнените ни нужди.

Много хора страдат от проблеми с щитовидната жлеза. Те са разнообразни и в много случаи техните симптоми остават незабелязани или се бъркат с други патологии. Например щитовидната жлеза понякога произвежда повече хормони, отколкото трябва (хипертиреоидизъм) или по-малко от необходимото (хипотиреоидизъм), които са най-често срещаните, но има и други нарушения като щитовидната жлеза на Хашимото или образуването на възли или рак на щитовидната жлеза.

Щитовидната жлеза е органът в тялото, който съдържа най-голямо количество селен, който предпазва целостта на щитовидната жлеза от оксидативен стрес и тежки метали. В допълнение, той помага на тялото да рециклира ефективно запасите от йод.

Регулирайте щитовидната жлеза

Селенът и цинкът са необходими компоненти за синтеза на хормони на щитовидната жлеза. Дефицитът на тези минерали може да причини хипотиреоидизъм или други заболявания на щитовидната жлеза. Консумацията на бразилски орех може да помогне за регулиране на щитовидната жлеза и да е от полза за хора, които страдат от проблеми, свързани с тази жлеза.

болната щитовидна жлеза

Бразилските орехи и техните ползи

Свойствата и ползите от бразилския орех са много. Можем да го опишем като ядка с висока енергийна сила и богата на здравословни хранителни вещества като Омега 6 есенциални мастни киселини, протеини, минерали и витамини.

Бразилският орех осигурява различни здравословни свойства, тъй като помага за намаляване на холестерола, подобрява имунната система, помага за намаляване на високото кръвно налягане, регулира щитовидната жлеза и може да предотврати някои видове рак. Основната полза от бразилските орехи за щитовидната жлеза е съдържащият се в тях селен, тъй като спомага за правилното й функциониране.

Тези ползи се дължат на факта, че бразилският орех е богат на антиоксидантни и противовъзпалителни съединения, освен че е богат на протеини, фибри, селен, магнезий, фосфор, цинк и витамини от B и E комплекс, като е много пълноценен плод, който осигурява много енергия за тялото.

Препоръчително е да приемате 2 бразилски ореха на ден. Други храни, които съдържат селен, са шепа шамфъстък, супена лъжица сусам или кокосово брашно.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

болната щитовидна жлеза


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.