Природен лек против анемия! Подпомага здравето на сърцето и кръвоносните съдове

1 040

Природен лек против анемия

Природен лек против анемия! Подпомага здравето на сърцето и кръвоносните съдове

Съставки

Къпини – 300 грама
Малини – 100 грама
Боровинки – 100 грама
Мед – 4 чаени лъжици
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Измиваме къпините, малините и боровинките и ги добавяме в блендер. Добавяме меда и наливаме водата. Смиламе всички съставки до получаването на еднородно течност. След това прецеждаме с помощта на цедка. Пием по една чаша на ден сутрин след закуска.

Къпини

Къпините са вкусен плод, пълен с хранителни вещества. Едно от тези хранителни вещества са антоцианините, група от тъмночервени, сини и лилави растителни пигменти.


Може да ви интересува

Къпините са богати на антиоксиданти като антоцианини, които предпазват тялото от стреса и възпаленията, които допринасят за сърдечните заболявания. Те са с високо съдържание на никотинова киселина, която е полезна за добрата сърдечна дейност. Също така понижават нивата на кръвната захар.

Къпините са богати на фибри, антиоксиданти, полифеноли, флавоноли и вода, което ги прави невероятно полезни за сърцето и стомашно-чревния тракт поради тяхното съдържание на фибри и антиоксиданти. Освен това са нискокалорични, засищащи и противовъзпалителни.

Малини

Малините са вкусни за похапване и са фантастични за сърдечно-съдово здраве. Яденето на горски плодове, като малини, се свързва с няколко кардиометаболични ползи, включително намален LDL холестерол, по-добро кръвно налягане, здравословно управление на теглото и намалено възпаление.

Малините са отлични за здравето на сърцето и стомашно-чревния тракт, тъй като са противовъзпалителни и са богати на фибри. Освен това са нискокалорични и съдържат много вода.

Малините са полезни за укрепване на кръвоносните капиляри и понижаване на протромбина.

Боровинки

Ежедневната консумация на боровинки се свързва с подобрена клетъчна функция на кръвоносните съдове, за да помогне за контролиране на кръвното налягане и предотвратяване на съсирването на кръвта.

Боровинките са богати на разтворими фибри, които подобряват здравето на сърдечно-съдовата система, като понижават холестерола и помагат на червата да елиминират жлъчката.

Боровинките подобряват метаболизма и имунитета, укрепват капилярите, намалява нивото на холестерола в кръвта. Боровинките са средство за профилактика на артериосклероза и високото кръвно налягане.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Природен лек против анемия


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *