Билките, които предпазват черния дроб и намаляват излишната пикочна киселина по естествен път

7 280

намаляват излишната пикочна киселина

Билките, които предпазват черния дроб и намаляват излишната пикочна киселина по естествен път

Черният дроб е един от най-важните органи по отношение на метаболитната активност на тялото, тъй като той е отговорен за регулирането на повечето нива на химични вещества в кръвта. В допълнение към това, той отделя жлъчка, вещество, което помага за транспортирането на отпадъци от този жизненоважен орган и разгражда мазнините в тънките черва по време на храносмилането.

Черният дроб е много важен за производството на определени протеини за кръвната плазма, съхранение и освобождаване на глюкоза. За пречистване на кръвта от лекарства и други вредни вещества, и създава резистентност към инфекции, като произвежда имунни фактори и премахва бактериите от кръвния поток.

За поддържане на доброто състояние на този важен орган традиционната медицина предлага природни средства на основата на лечебни билки, които защитават черния дроб.


Може да ви интересува

Болдо е едно от най-разпространените растения за поддържане на здрав черен дроб, тъй като притежава хепатопротективни и антихелминтни свойства. По-конкретно, листата на болдо съдържат до 2% етерично масло с терпинеол, както и цинеол, линалол и камфор. Освен това има 17 различни алкалоиди, сред които болдин и изоболдин се открояват с терапевтичното си значение, както и флавоноиди и танини.

намаляват излишната пикочна киселина

Специалистите по традиционна медицина посочват болдото като поддържащо лечение при хепатит и заболявания на жлъчния мехур, тъй като предотвратява образуването на камъни и улеснява изхвърлянето им, когато са възникнали. Като цяло се препоръчва да се осигури правилното функциониране на черния дроб и жлъчния мехур, както и да се предотвратят възможни дисфункции.

Добавяйки към тези предимства, болдо е диуретичен продукт, който улеснява елиминирането на излишната пикочна киселина, химикал, който се създава, когато тялото разгражда вещества, наречени пурини. Високо ниво на пикочна киселина имаме, когато бъбреците не елиминират ефективно пикочната киселина, така че могат да възникнат заболявания като подагра.

 

Съставки

Болдо – 1 супена лъжица
Глухарче – 1 супена лъжица
Бял трън – 1 супена лъжица
Вода – 300 мл

Начин на приготвяне

Смесваме всички горепосочени съставки в тенджера и наливаме водата. Варим за 2 минути и оставяме да престои повече от 15 минути. Тази инфузия се препоръчва да се приема сутрин на празен стомах. Курсът на приемане е от една седмица.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

намаляват излишната пикочна киселина


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *