Вече не купувам сиропи! Лекува сухата и упорита кашлица

11 364

упорита кашлица

Вече не купувам сиропи! Лекува сухата и упорита кашлица

Кашлицата е защитен механизъм на нашето тяло срещу външни агенти, тоест кашлицата действа като съюзник на нашата система за изчистване на дихателните пътища, например от частици прах или други чужди тела, като ги изхвърля навън чрез голямо количество въздух от дробовете.

Съставки

Смлян черен пипер – 1 чаена лъжица
Вряла вода – 250 мл
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Добавяме черния пипер в чаша и го заливаме с вряла вода. Разбъркваме и оставяме да престои за 10 минути. След това прецеждаме и добавяме малко мед по желание.  Приемаме по една чаша на ден чай от черен пипер.

Ползите от черния пипер

Черният пипер се използва за облекчаване на кашлица и болки в гърлото, особено ако се комбинира с малко мед. Препоръчва се употребата му при грип, настинки и бронхит.

Съединението пиперин, присъстващо в черния пипер, има противовъзпалително и антиоксидантно действие. По този начин това вещество ще помогне да се спре въздействието на свободните радикали върху клетките и следователно да се предотврати развитието на хронични заболявания.

Редовният прием на черен пипер би допринесъл за правилното усвояване на други хранителни вещества, което би било ключово за укрепване функциите на имунната система. По този начин би помогнал на организма в борбата с дразнители и патогени, които влияят върху здравето на дихателните пътища.

упорита кашлица

Ползи от меда

Медът е една от най-използваните храни в алтернативната медицина за облекчаване на суха кашлица и храчки. Има антибиотични свойства, които биха помогнали при лечението на бактериални инфекции.

Освен това е антивирусно и антисептично, което би било ключово за облекчаване на симптомите на белодробни заболявания. По същия начин медът има противовъзпалителни ефекти.

Поради всички тези причини медът може да бъде една от най-добрите добавки за облекчаване на дразнене в гърлото, прекомерно отделяне на храчки и други симптоми, които придружават кашлицата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

упорита кашлица


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.