Пийте го всяка сутрин и вечер, за да прочистите дебелото черво!

60 100

прочистите дебелото черво

Пийте го всяка сутрин и вечер, за да прочистите дебелото черво!

Дебелото черво е най-важният орган в храносмилателната система, чиято функция е да абсорбира вода и да съхранява твърди отпадъци.

Основните ползи от прочистването на дебелото черво са:

Повишава енергията: когато тялото е претоварено с холестерол, токсини или други чревни отпадъци, може да се почувстваме уморени, липса на енергия или дори депресия.

Оптимизира усвояването на хранителните вещества: ако има излишни отпадъци, дебелото черво няма да може да абсорбира адекватно хранителните вещества. Храните, които могат да намалят чувствителността на чревната флора са: сирене, рафинирани брашна, пържени храни и мазнини, силни подправки и преработени храни.

Допринася за загуба на тегло: храни с ниско съдържание на фибри остават в червата много по-дълго. По този начин, когато извършвате естествено прочистване на дебелото черво, това натрупване се елиминира, което ви помага да отслабнете.

Подобрява лошия дъх: чрез елиминиране на ферментации, запек, излишък от застояли отпадъци и паразити, лошите телесни миризми също ще бъдат елиминирани.

Прочистването на дебелото черво не е лесна задача, затова ви предлагаме начин да го направите ефективно.

прочистите дебелото черво

Сок от лимон за прочистване на дебелото черво

Съставки

Лимон – 1 бр
Морска сол – 1 щипка
Топла вода – 250 мл
Мед

Начин на приготвяне

Изстискваме сока от един лимон, добавяме една щипка морска сол и малко мед. Смесваме всичко в чаша топла вода и пием всяка сутрин преди закуска и вечер преди вечеря в продължение на 15 дена. След почивка от същият период, може да повторите.

Лимонът като съюзник за прочистване на дебелото черво

Лимонът е отличен съюзник за подобряване на храносмилането и насърчаване на чревния транзит.

Лимонът е плод с високо съдържание на антиоксиданти, витамин С и витамин В, както и минерали, включително калций, желязо, магнезий, калий и фибри. Освен това той се отличава с това, че е диуретична храна. Като цяло, разнообразните качества на лимона спомагат за елиминирането на течности и токсични вещества, задържани в тялото.

Лимонът също е получил традиционна употреба за борба с различни видове стомашни проблеми. Например: подуване на корема, запек, лошо храносмилане, стомашни паразити, гадене и киселини.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

прочистите дебелото черво


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

1 коментар за “Пийте го всяка сутрин и вечер, за да прочистите дебелото черво!

  1. Виолета Лалева

    Здравейте! Правиха ми две операции на дебелото черно и 9 м бях на диета. Сега хапвал и други неща ,без пържено, тестяно,боб,леща……но започнах да трупам килограми.Искам да прочистя дебелото си черво и да отслабна 5-6 кг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.