Свекърва ми не можеше да ходи от болки в ставите! Сега се чувства като на 40 години

66 640

болки в ставите

Свекърва ми не можеше да ходи от болки в ставите! Сега се чувства като на 40 години

Костите и ставите поддържат тялото. Ето защо е важно да обърнем внимание на дискомфорта и неразположенията, които могат да възникнат. По този начин ще избегнем ограниченията и намаляването на качеството на живот. Следователно трябва да започнем с укрепване на костите.

С напредването на годините тялото показва естествено и прогресивно влошаване. Като последствие могат да се появят болки в костите и ставите. Те могат да се появят, разбира се, и като следствие от възпаление, инфекции, травми и други причини.

Ако това е вашият случай, след консултация със специалист можете да използвате няколко метода, които ще ви помогнат да укрепите костите и ставите си.

Рецепта за укрепване на костите и ставите

Съставки 

Стафиди – 500 г
Мед – 200 г
Червено вино – 500 мл
Преварена вода – 300 мл

Начин на приготвяне

Заливаме стафидите с червеното вино и водата и оставяме да престои в хладилник за една нощ. На следващия ден добавяме всичко в блендер, като добавяме меда и смиламе до получаването на хомогенна смес.

Изсипваме в стъклен буркан и съхраняваме в хладилник.

Приемаме по една супена лъжица сироп от стафиди 3 пъти на ден в продължение на един месец.

Стафиди

Стафидите помагат да поддържаме костите си силни и здрави и предотвратяват костни заболявания като остеопороза. Те съдържат витамин К, калий, фосфор и магнезий, които помагат за предотвратяване на ниска костна плътност и насърчават образуването на кости.

Червено вино 

Червеното вино съдържа съединение, наречено ресвератрол, което има добре установени противовъзпалителни ефекти. Консумацията на вино е свързана с намален риск от ОА на коляното.

Мед

Редовната консумация на мед помага за укрепване на костите поради съдържанието на калций, магнезий и фосфор. Тези минерали са от съществено значение за формирането и поддържането на костната структура и могат да помогнат за предотвратяване на костна загуба при възрастни хора.

Освен това медът може да има и противовъзпалителен ефект върху тялото, което може да бъде полезно за здравето на костите, тъй като хроничното възпаление може да допринесе за загуба на костна маса и развитието на заболявания като остеопороза.

Друго предимство на меда за здравето на костите е високото съдържание на антиоксиданти. Тези съединения могат да защитят клетките от увреждане, причинено от свободните радикали, което може да помогне за предотвратяване на костна загуба и поддържане на цялостното здраве на костите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

болки в ставите


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

1 коментар за “Свекърва ми не можеше да ходи от болки в ставите! Сега се чувства като на 40 години

  1. Cveteto

    Благодаря ти! Ще опитам! Имам въпрос – има ли значение какви са стафидите – жълти или кафяви ? Жива и здрава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *