Лекува гърлото по-добре от хапчета! Естествен начин за прочистване на белите дробове! Мощна рецепта

37 358

прочистване на белите дробове

Лекува гърлото по-добре от хапчета! Естествен начин за прочистване на белите дробове! Мощна рецепта

Белите дробове са един от най-важните органи в човешкото тяло, тъй като ни позволяват да получаваме въздуха и кислорода, необходими за живота. Грижата за тях и поддържането им в перфектно състояние е от съществено значение за доброто здраве.

Има обаче много вредни вещества, които могат постепенно да ги отровят и да навредят на здравето им, като ги накарат да не изпълняват правилно жизнените си функции.

За облекчаване на кашлица имаме естествени средства от природата, които могат да ни помогнат. Днес ви представяме едно от тях!

Запарка от градински чай

Съставки

Изсушени листа от градински чай – 2 супени лъжици
Вряла вода – 250 мл

Начин на приготвяне 


Може да ви интересува

Натрошаваме изсушените листа от градински чай и ги добавяме в чаша вряла вода. Оставяме да престои за 10 минути. Прецеждаме запарката, изпиваме я и ще усетим как дискомфортът се облекчава. Пием всеки ден по една чаша в продължение на една седмица.

прочистване на белите дробове

Дъвчене на листа от градински чай

Друг начин да използвате градински чай за облекчаване на възпалено гърло е чрез дъвчене на листата му. Тъй като градинския чай се използва за орално здраве за дезинфекция на устата, гърлото и дихателните пътища, листата на това растение могат да се дъвчат.

Слагаме чисто измито листо върху езика си и дъвчем няколко минути, като дъвка. После изплюваме сдъвканото листо. Освен че премахва неприятния дъх, почиства устната кухина и венците от бактерии и гъбички.

Ползи от градински чай

Градинският чай съдържа естествени съставки, които могат да помогнат в борбата с различни бактериални и вирусни инфекции. Някои от тези съставки имат потенциала да инхибират растежа на микроорганизми и да улеснят възстановяването от настинки, кашлица и други респираторни проблеми.

Освен че помага за намаляване на грипа, той помага при дискомфорт в гърлото. Благодарение на своите стягащи, антисептични и противовъзпалителни свойства, градинският чай е много ефективен при облекчаване на болки в гърлото и успокояване на кашлицата.

По същия начин градинският чай може значително да намали възпалението в областта, но също така помага за укрепване на имунната система.

Употребата на градински чай допринася за разреждането на гъстия бронхиален секрет и улеснява отхрачването, успокоява болното гърло и кашлицата на пушачите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

прочистване на белите дробове


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *