Подмладяване и почистване на кръвоносните съдове! Невероятна рецепта

14 800

почистване на кръвоносните съдове

Подмладяване и почистване на кръвоносните съдове! Невероятна рецепта

Съставки

Орехи – 1 чаша (100 г)
Чесън – 1 глава
Зехтин – 3 супени лъжици
Лимонов сок – 2 супени лъжици

Начин на приготвяне

Изсипваме вече обелените орехи и скилидки чесън в блендер. Добавяме зехтина и лимоновия сок. Смиламе всички съставки до получаването на хомогенна смес. Изсипваме сместа в стъклен буркан, който съхраняваме в хладилник.

Приемаме по една супена лъжица сутрин половин час преди закуска, докато сместа се изчерпи. След това правим 15 дни почивка и можем да повторим процедурата.

Тази смес се препоръчва при висок холестерол, за укрепване на имунната система, за подобряване на мозъчната функция и загуба на паметта, при хипертония, метаболитни нарушения, умствено пренапрежение и при отслабване на потентността.

Орехи

Включването на орехи в диетата подобрява функционирането на кръвоносните съдове, като ги предпазва от сърдечни заболявания и развитие на диабет. Яденето на орехи повишава нивото на добрия холестерол и помага за отстраняването на лошия холестерол от тялото, което има положителен ефект върху сърдечната функция.

почистване на кръвоносните съдове

Зехтин

Зехтинът понижава нивата на лошия холестерол, който в крайна сметка се залепва по стените на кръвоносните съдове и ги запушва, намалявайки риска от сърдечно-съдови заболявания.

Чесън

Чесънът е отлично средство за прочистване на кръвоносните съдове, понижаване нивото на холестерола в кръвта и предотвратяване на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Съдържа активни съставки, които се абсорбират в кръвта и се транспортират в тялото.

Редовната употреба на чесън разширява стените на кръвоносните съдове, изчиства ги от натрупаните отлагания и повишава еластичността. Чесънът съдържа алицин, който реагира с червените кръвни клетки, за да образува сероводород. Именно тази реакция спомага за отпускане на стените на кръвоносните съдове.

Лимонов сок

Лимоновият сок съдържа много калий, най-много (от всички плодове) цитрин, който в комбинация с аскорбинова киселина укрепва стените на малките кръвоносни съдове и ги прави еластични.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

почистване на кръвоносните съдове


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.