Най-мощното растение за зрението, сърцето и мозъка! Откъснете 2 клонки!

4 168

растение за зрението, сърцето и мозъка

Най-мощното растение за зрението, сърцето и мозъка! Откъснете 2 клонки!

Риганът често се използва за овкусяване на храна, той обаче има и други приложения. Може да се приготви като чай и има многобройни ползи за здравето. Риганът е богат на витамини и минерали. Благодарение на този състав му се приписват много положителни ефекти върху тялото като цяло.

Съставки

Пресен риган – 2 клонки
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Слагаме водата да заври, когато заври добавяме добре измитите листа риган. Оставяме да поври за три минути, след това сваляме от котлона. Оставяме запарката да престои поне пет минути. Прецеждаме добре запарката, за да не останат листа от риган. Пием по една чаша на ден в продължение на 15 дни, след това правим почивка от 15 дни.

Чай от риган

Риганът е източник на витамини като А, С, Е и К, както и богат на фибри и минерали като желязо, магнезий и калий. Освен това съдържа фолиева киселина и калций.

Благодарение на свойствата на ригана можем да се възползваме от него като естествено лечение срещу симптомите на конюнктивит. Неговите естествени свойства почистват повърхността на очите, намаляват наличието на бактерии и, наред с други неща, успокояват подпухналостта.

Ежедневните инфузии на чай от риган помагат за намаляване на холестерола, наречен лош или LDL, поради неговите антиоксидантни свойства, като флавоноиди, тимол и карвакрол, като по този начин предотвратяват сърдечно-съдови заболявания.

Освен това неговият нарингенин насърчава кръвообращението и подобрява оросяването на мозъка.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

растение за зрението, сърцето и мозъка


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *