Шумът в ушите ще изчезне! Ефективен начин да подобрите слуха си!

3 704

Шумът в ушите ще изчезне

Шумът в ушите ще изчезне! Ефективен начин да подобрите слуха си!

Шум в ушите може да се появи при възрастни хора, въпреки че всеки може да страда от това състояние. Може да се усети, освен като бръмчене, като бипкане, съскане, пукане или звънец, периодично или постоянно.

Най-честите причини за тинитус са много разнообразни и крият различни рискове, вариращи от леки до тежки. Сред тях са: загуба на слуха, излагане на силни звуци, удари по главата, прием на някои лекарства, тревожност и депресия. Също така е възможно да се открият: нарушения на челюстта, хормонални промени, промени в щитовидната жлеза и съдови проблеми.

Разкриваме ви един домашен лек при шум в ушите, за да можете да облекчите този дискомфорт веднъж завинаги.

Съставки 

Зехтин – 2 супени лъжици
Обелени скилидки чесън – 2 бр

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина и добавяме скилидките чесън. Оставяме на умерен котлон за около пет минути. След това отстраняваме от котлона и оставяме зехтина да се охлади малко.

Капваме 3-5 капки в болното ухо и накланяме главата си. Оставяме за 5 минути, по този начин зехтинът ще проникне до ухото, след което повтаряме процедурата и в другото ухо.

Препоръчително е да приготвяме това лекарство, когато е необходимо, тъй като има по-голям ефект, ако се прилага топло.

Чесново масло

Чесънът е една от съставките, ценени в традиционната медицина заради своите противовъзпалителни и антимикробни свойства. Маслото му се използва за облекчаване на шум в ушите и помага за намаляване на болката.

Зехтин

Зехтинът при шум в ушите, известен също като тинитус, е алтернатива, която можете свободно да използвате.

Противовъзпалителните съединения в зехтина помагат за намаляване на възпалението в кухината на вътрешното ухо. Чрез намаляване на споменатото възпаление може да облекчи дискомфорта от шум в ушите. Поради това свойство зехтинът е добър за намаляване на възпалението в ухото.

Тъй като зехтинът е богат на антиоксиданти, предпазва клетките на ухото. Това се дължи на факта, че окислителният ефект на клетките може да бъде причина за шума в ушите. Тези полифеноли действат върху вътрешното ухо, като намаляват досадния симптом на шум в ушите или звънене в ушите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Шумът в ушите ще изчезне


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.