Тази течност прочиства кръвоносните съдове и значително намалява холестерола

6 968

прочиства кръвоносните съдове

Тази течност прочиства кръвоносните съдове и значително намалява холестерола

Съставки

Розмарин – 2 стръка
Бяло вино – 250 мл

Начин на приготвяне

Измиваме двата стръка розмарин и ги подсушаваме. Поставяме ги в един буркан и наливаме бялото вино. Затваряме буркана за 7 дни, като го разклащаме всеки ден. Съхраняваме го на тъмно и хладно място.

След това отстраняваме стръкчетата розмарин и съхраняваме в бутилка и в хладилник. Пием по една кафена чаша сутрин и вечер в продължение на 30 дни, след това правим почивка.

Розмарин

Розмаринът разширява кръвоносните съдове, като по този начин стимулира оросяването в космените фоликули и им позволява да бъдат правилно подхранени.

Розмаринът е естествена съставка, която помага за реактивиране на чернодробната функция, увеличаване на производството на жлъчка, което елиминира излишния холестерол. Поради тази причина розмаринът е лекарство, което помага за намаляване на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Бяло вино

Бялото вино е богато на антиоксиданти, което ни помага например да повишим нивото на добрия холестерол в кръвта, да поддържаме кожата и клетките си млади или да подсилим имунната си система. Богато е на минерали и е с ниско съдържание на калории.

Бялото вино намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, тъй като съдържащите се в бялото вино полифеноли стимулират кръвоносните съдове да произвеждат повече азотен оксид.

Азотният оксид е вазодилататор, който отпуска артериите, понижава кръвното налягане и също така помага да се направят тромбоцитите по-течни, което намалява риска от образуване на плаки по стените на артериите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

прочиства кръвоносните съдове


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *