Приемам това за зрението и очите си всеки ден! Най-добрият ежедневен здравословен навик

7 274

зрението и очите

Приемам това за зрението и очите си всеки ден! Най-добрият ежедневен здравословен навик

Съставки

Слънчогледови семки – 1 супена лъжица
Кисело мляко – 200 г

Начин на приготвяне

Счукваме слънчогледовите семки в хаванче и ги добавяме към чашата с кисело мляко. Разбъркваме добре и е готово за прием. Приемаме всеки ден вместо закуска.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са втората най-богата храна в природата на витамин Е и чудесен източник на селен, което прави тези семена добър съюзник за поддържане на прозрачността на лещата на окото, което определя остротата на изображенията.

Витамин Е помага на клетките да се борят с оксидативния стрес, който може да доведе до дегенеративни очни заболявания като катаракта и макулна дегенерация. Оксидативният стрес е неспособността на тялото да противодейства на производството на свободни радикали поради липса на антиоксиданти.

Витамин Е съдържа активен антиоксидант, който може да намали риска от развитие на напреднала макулна дегенерация. Може също да предотврати замъглено зрение и може да помогне за укрепване на очните мускули.

Кисело мляко

Млечните продукти като мляко и кисело мляко могат да бъдат други добри съюзници в грижата за очите ни. Съдържат витамин А и цинк, също като яйцето.

Освен това, тъй като ни осигурява и витамин В12, помага за предотвратяване на появата на фотофобия, вид чувствителност на очите към светлина, препоръчително е да включите храни с високо съдържание на протеини като черен дроб и месо като цяло, както и яйца в диетата и млечните продукти.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

зрението и очите


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *