Най-добрият естествен лек за гъбички на краката. Бързи резултати

37 270

лек за гъбички на краката

Най-добрият естествен лек за гъбички на краката. Бързи резултати

Краката са един от основните източници на гъбична инфекция в човешкото тяло. Тази инфекция обикновено се появява, когато вътре в обувките се поддържа влажна среда или защото не са изсушени правилно, или защото тъканта не може да се изпоти.

Ако не се лекува, може да доведе до симптоми като възпаление, зачервяване, парене, сърбеж и лющене на кожата. Всичко това са състояния, които ни позволяват да разберем дали имаме гъбички по краката.

Поддържането на краката ни сухи е от съществено значение за лечението на това състояние, но има няколко домашни средства за лечение на гъбички по краката, които могат да бъдат от съществено значение за лечението им.

Днес ви предлагаме най-добрият естествен лек за гъбички на краката!

Съставки

Лук – 1 бр
Лимон – 1 бр
Карамфил – 10-15 бр
Дафинов лист – 5 бр
Топла вода – 1 л

Начин на приготвяне

Нарязваме лука заедно с люспите и лимона с кората. Поставяме ги в леген, добавяме дафиновите листа и карамфила. Наливаме топлата вода и разбъркваме добре. Потапяме краката си за 20 минути и след това ги изсушаваме. Повтаряме тази процедура три пъти седмично.

Дафинов лист

Дафиновият лист съдържа много протеини, въглехидрати, натрий, мазнини, мед, диетични фибри, селен, калций, желязо, етерични масла, витамин С, РР, В, А, манган.

Дафиновият лист е великолепен дезинфектант, освен това успокоява и обезболява. Те имат противогъбични свойства, които помагат за предпазване на кожата от всякакви инфекция или дразнене. Редовната баня на краката с отвара от дафинов лист създава защитен слой, който не позволява на никакви бактерии във въздуха да проникнат през кожата.

Лук

Лукът има противогъбични свойства, полезни за лечение на гъбички по краката, благодарение на неговите съединения като алицин. Тези естествени съединения работят за лечение на гъбички по ноктите на краката.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

лек за гъбички на краката


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.