Трябва да имате това свещено растение! Прочиства белите дробове, дори и при пушачи

87 797

Прочиства белите дробове

Трябва да имате това свещено растение! Прочиства белите дробове, дори и при пушачи

Белите дробове са жизненоважни органи и е важно да се грижим за здравето на белите си дробове. Те са отговорни за осигуряването на кислорода, от който нашите клетки се нуждаят, и са отговорни за изхвърлянето на въглероден диоксид чрез издишване. Функциите му далеч надхвърлят дихателните цели, тъй като те са необходими за филтриране на частици и вредни агенти, които са в околната среда.

Съставки

Пресни листа майорана – 15 г
Вряла вода – 3 л

Начин на приготвяне

В една голяма купа добавяме листата майорана и наливаме врялата вода. Бъркаме в продължение на 5 минути, за да може майораната да се запари добре.


Може да ви интересува

След това навеждаме главата си над купата и я покриваме с кърпа, за да вдишваме парата за 15 минути. Тази парна баня трябва да се прави четири пъти на ден.

Майорана

Това растение има положителен ефект като адювант при терапии, насочени към облекчаване на задръстванията в дихателните пътища. Полезен е за борба с настинки, алергичен ринит, астма, бронхит и синузит.

Майораната има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Веществата с антиоксидантен ефект, като карвакрол, предотвратяват окислителното увреждане на клетките и тъканите, причинено от свободните радикали. Този дисбаланс в редокс баланса причинява промяна на ДНК веригите, преждевременно стареене и дегенеративни заболявания.

Хроничното възпаление на тъканите е рисков фактор, с който можете да се борите с това растение. В дългосрочен план тази ситуация причинява диабет, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания и някои видове рак.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Прочиства белите дробове


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *