При подути крака и задържане на течности

31 598

При подути крака

При подути крака и задържане на течности

Задържането на течности е резултат от натрупване на вода и токсини в тялото, които тялото трябва да елиминира, но няма капацитета да го направи. Този проблем може да засегне различни части на тялото и когато се появи в краката, те започват да са по-подути, тежки и дори могат да изпитват крампи и дискомфорт.

Ако това състояние ви измъчва всеки ден, обърнете внимание на съветите в тази статия, които ще ви помогнат да разберете как да премахнете задържането на течности в краката.

1. Когато краката, глезените или стъпалата се подуят, причинявайки чувство на тежест, умора и дори дискомфорт, много вероятно е да страдате от задържане на течности в долните крайници. Ако това състояние е продължително, задължително трябва да посетите лекар, за да се установи точната причина и така да се избегнат по-сериозни здравословни проблеми.

2. Ако промените някои навици в начина на живот е възможно да се благоприятства премахването на задържането на течности в краката. И сред най-важните и ефективни са промените, които трябва да направите в ежедневната диета, също от съществено значение за подобряване на вашето здраве.

От една страна, препоръчително е да се намали консумацията на сол в ястията, както и да се избягват храни с високо съдържание на захари и наситени мазнини. От друга страна, трябва да се включат храни, богати на калий и бедни на натрий, особено чрез увеличаване на консумацията на зеленчуци и плодове.

3. Добра рутинна физическа активност. Това е от ключово значение за упражняване на мускулите и същевременно подобряване на кръвообращението. Изберете дейности, при които трябва да движите долните крайници, като бягане, плуване, колоездене или танци и уроци по тонизиране.

При подути крака

4. Адекватната хидратация е от съществено значение за премахване на токсините и прочистване на тялото, така че пиенето на много вода през деня също ще ви помогне да премахнете задържането на течности в краката.

Можете също така да завършите хидратацията с някои натурални сокове и инфузии, които са идеални съюзници за стимулиране на елиминирането на течности и намаляване на подуването и тежестта, причинени от това състояние.

5. Когато задържането на течности се случва главно в краката, трябва да се опитате да ги държите леко повдигнати, докато седите, или да се опитате да ги повдигнете няколко пъти на ден, ако работите. По същия начин не се препоръчва използването на твърде тесни дрехи, тъй като те възпрепятстват циркулацията на кръвния поток, което влошава това състояние.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

При подути крака


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *