Мощно средство за растеж на косата! 2 натурални билки за копринена коса

7 515

растеж на косата

Мощно средство за растеж на косата! 2 натурални билки за копринена коса

Шампоан от коприва и розмарин за растеж на косата

Ако това, което търсите преди всичко, е естествено лечение за стимулиране на растежа на косата и предотвратяване на накъсването или прекомерното й падане, тогава домашният шампоан от коприва и розмарин е идеален за вас. В този натурален лосион са включени и стимулиращите свойства на розмарина против загуба на тегло, растение, което активира капилярната иригация и значително укрепва капилярните влакна, освен че е чудесен ревитализатор.

Съставки

Неутрален шампоан – 200 мл
Сушени листа от коприва – 1 шепа
Розмарин – 1 супена лъжица и половина
Вода – 2 чаши

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме една чаена чаша вода и добавяме копривата. Оставяме растението да ври за около 10 минути и след това отстраняваме от котлона. Оставяме да престои за 5 минути.

От друга страна, трябва да приготвим и запарка от розмарин. Наливаме една чаена чаша вода и добавяме розмарина. Варим в продължение на 10 минути, отстраняваме от котлона и оставяме да престои за 5 минути.

Прецеждаме двете запарки и запазваме само течността. Изсипваме чайовете от розмарин и коприва в чашата с шампоана и разбъркваме, за да се смесят добре.

Използваме домашно приготвения шампоан от коприва и розмарин, за да измием косата си както обикновено. Разбъркваме с лъжица преди всяка употреба.

Коприва

Сред лечебните свойства на копривата има и такива, свързани с грижата за косата. Това растение има много положителен ефект при лечението на по-фина, слаба, мазна, увредена коса. Всичко това се дължи на факта, че съдържа големи количества витамини B, C, D и E, сяра, калий, манган, силициев диоксид, желязо и органични киселини.

Розмарин

Листата от розмарин съдържат витамини B, C и E и минерали. Също така съдържа и сапонини, важни за омекотяване и предотвратяване натрупването на мазнини, както и розмарицин, алкалоид, който стимулира фоликула.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

растеж на косата


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.