Този сок помага за доброто храносмилане и помага при чревни възпаления

1 075

добро храносмилане

Този сок помага за доброто храносмилане и помага при чревни възпаления

Съставки

Ябълка – 1/2 бр
Круша – 1 бр
Банана – 2 бр
Вода – 200 мл
Лед

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме бананите на парчета, по същия начин обелваме и нарязваме крушата, като премахнете семките. С ябълката правим същата процедура.
Добавете всички плодове в блендер, водата и кубчетата лед. Смиламе за 1 минута или повече, докато получим хомогенна смес.

Сервираме веднага във висока чаша и изпиваме сока веднага, за да не загуби свойствата си. Приемаме сутрин на празен стомах.

Круша

Крушите са с високо съдържание на фибри, което е важно за здравето на храносмилането. Една круша ще ни осигури 18-24% от препоръчителния дневен прием на фибри.

Крушите съдържат пектинови фибри, които са естествен диуретик и слабително средство. Пектиновите фибри в крушите се свързват с мазнините, канцерогените и свободните радикали в храносмилателната система, насърчавайки детоксикацията и подобрявайки здравето на червата.

Банан

Бананът е стягаща храна, която благоприятства регулирането на чревния транзит, особено в случаи на диария, но също така ще ви помогне, ако страдате от запек поради високото си съдържание на фибри. Най-хубавото е, че това е плод, който произвежда антиациден ефект в стомаха, което е идеално за тези, които страдат от киселини или рефлукс.

Нивото му на захар помага да се избегне усещането за гадене сутрин и е храна, която е показана в случай на страдание от стомашни язви, тъй като помага за защита на стените на стомаха. Сякаш това не е достатъчно, консумацията на този плод ни помага да се предпазим от рак на дебелото черво.

Ябълка

Ябълката е богата на различни фибри и помага за облекчаване на стомашни болки, симптоми и дискомфорт при гастрит, а също така, ако се консумират често, облекчават стомашни язви.

Благодарение на целулозата, лигнини и други фибри, които помагат за абсорбцията на вода в червата и следователно предотвратяват бавния транзит, тъй като помагат за образуването на изпражнения.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

добро храносмилане


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *