Естествено средство – което помага за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта

6 141

намаляване на нивата на холестерола

Естествено средство – което помага за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта

Холестеролът е восъчно вещество, подобно на мазнина, намиращо се във всички клетки на човешкото тяло. Това съединение е необходимо за нашия метаболизъм, тъй като участва в синтеза на хормони, витамини и вещества, които помагат за смилането на храната.

Има 2 основни вида холестерол: LDL холестерол: известен като лош холестерол, тъй като е основната причина за запушване на кръвоносните съдове. Високото ниво на LDL холестерол в кръвта винаги е лош знак.

HDL холестерол: това е добрият холестерол, защото помага за елиминирането на лошия от кръвта, като го транспортира до черния дроб. Високо кръвно ниво (в нормални граници) се счита за положително, тъй като може да предотврати появата на сърдечно-съдови патологии.

Съставки

Патладжан – 1 бр
Сок от 1 лимон
Вода – 1 л

Начин на приготвяне

Измиваме добре патладжана. Нарязваме го на малки парчета и ги добавяме в кана. Наливаме водата и лимоновия сок. Сместа трябва да престои една нощ в хладилник.

На следващия ден прецеждаме и изпиваме течността на 4 пъти през деня.

Патладжан

Патладжанът съдържа много антиоксиданти и хлорогенна киселина. Това означава, че е подходящ като средство за контролиране на нивото на холестерола, бори се с въздействието на свободните радикали и подпомага процеса на отслабване.

Водата от патладжан и консумацията на самия патладжан помага за понижаване на триглицеридите, това е така, защото съдържа насунин и антоцианини, които са съединения с мощни антиоксидантни свойства, като по този начин предотвратяват появата на сърдечни проблеми.

Съдържащата се в патладжана вода има свойството да стимулира кръвообращението и да намалява риска от натрупвания по стените на артериите.
Най-голямо количество флавоноиди се съдържат в кожата на патладжана.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

намаляване на нивата на холестерола


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.