Балансирайте високото си кръвно налягане с тази домашна напитка

5 910

Балансирайте високото си кръвно налягане

Балансирайте високото си кръвно налягане с тази домашна напитка

Високото кръвно налягане се появява, когато артериите се стесняват, така че кръвта трябва да упражнява по-голям натиск, за да тече и натоварва сърцето, тъй като то трябва да работи, за да пренесе кръвта до цялото тяло. В резултат на това сърцето може да отслабне и да засегне функциите на органи като бъбреците, мозъка и панкреаса.

Съставки

Лимон – 1 бр
Магданоз – 2 супени лъжици (30 г)
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Измиваме добре лимона и го нарязваме, без да махаме кората, и го добавяме в блендер. Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме към лимона. Наливаме водата и смиламе, докато получим хомогенна смес.

Трябва да пием по една чаша на празен стомах, за да предотвратим хипертония, тъй като магданоза и лимона действат като диуретични агенти. Помагат за елиминирането на задържаните течности, които често причиняват високо кръвно налягане.

Приемаме всеки ден в продължение на 3 седмици. Ако искате да удължите лечението, можете да си починете четвъртата седмица и след това да направите още три.

Магданоз

Магданозът е богат на калий, помага за добра циркулация, регулирайки кръвното налягане. За всички онези хора, които страдат от хипертония, магданозът е храна, която да добавят към ежедневната си диета.

Лимон

Лимонът може да помогне за понижаване на високото кръвно налягане. Той съдържа витамин B, който помага за намаляване на проблемите със сърдечна недостатъчност, хронични и дегенеративни сърдечни заболявания. Благодарение на кората си, смесена с магданоз, действа диуретично. Двете храни помагат за намаляване на възпалението, причинено от задържаните течности в тялото, което благоприятства подобряването на високото кръвно налягане.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

Балансирайте високото си кръвно налягане


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *