Рецептата на баба за домашно лечение на цистит

3 929

домашно лечение на цистит

Рецептата на баба за домашно лечение на цистит

Пийте чай от този плод против уринарна инфекция! Рецептата на баба за домашно лечение на цистит.

Циститът е възпаление на пикочния мехур. Това е състояние, което обикновено се причинява от бактериална инфекция, въпреки че възниква и като реакция на тялото към някои дразнители.

Често засяга жените, тъй като тяхната уретра е по-къса и улеснява преминаването на микроорганизми. В по-малка степен обаче може да засегне мъжете.

Симптомите могат да варират при всеки пациент. Като цяло се проявява с усещане за парене при уриниране и дискомфорт в долната част на корема.

Съставки

Вода – 500 мл
Сушени плодове от шипка – 4 супени лъжици
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Изсипваме водата тенджера. Към нея добавяме 4 супени лъжици сушени плодове от шипка. Оставяме течността да къкри на слаб огън в продължение на половин час. След това я прецеждаме и я подслаждаме с мед.

Пием от напитката всеки ден (до обяд) в продължение на две седмици. След това правим почивка от две седмици и отново повтаряме процедурата.

Шипка

Шипката премахва неприятните симптоми на възпалението в пикочния мехур. Плодът е диуретик – ускорява изработката и изхвърлянето на урината. С нея се извеждат вредните отпадъци и токсини. Освен това съдържа витамин С, идеалният натурален антиоксидант с изразено противовъзпалително въздействие.

Чаят от шипка е отличен при цистити във всеки стадий – от профилактиката до хроничното състояние. Шипката е ефикасна срещу остра болка и спазми.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

домашно лечение на цистит


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.