Какво се случва с тялото ви, ако пиете чай от босилек всеки ден?

14 734

чай от босилек всеки ден

Какво се случва с тялото ви, ако пиете чай от босилек всеки ден?

Съставки

Пресни листа от босилек – 10 бр
Вода – 250 мл
Мед или подсладител по избор

Начин на приготвяне

Измиваме добре пресните листа от босилек. Наливаме една чаена чаша вода в тенджера, оставяме водата да заври и я отстраняваме от котлона. Добавяме листата и оставяме да престои за пет минути.

След това прецеждаме и добавяме меда или подсладител по избор. Ако усетите, че вкусът е някак силен, добавете още малко вода. Можете да консумирате чая от босилек горещ или студен.

Чай от босилек

Босилекът благоприятства смилането на храната и помага за намаляване на стомашните спазми. Запарката от пресните му листа е полезна при стомашни болки, гастрит, лошо храносмилане, газове и други смущения на храносмилателната система. И стимулира апетита и производството на кърма.

Чаят от босилек стимулира бъбречната функция, тъй като има известен диуретичен ефект. Освен това противовъзпалителните свойства на босилека биха допринесли за правилното функциониране на бъбреците. При редовна консумация тази напитка също може да помогне за намаляване на риска от камъни в бъбреците.

Чаят от босилек оодобрява здравето на дихателните пътища.
Неговите антибактериални, почистващи и противовъзпалителни свойства помагат за прочистване на дихателните пътища, като по този начин премахват токсините, които могат да причинят заболяване. По същия начин помага за мобилизиране на храчките, като е ефективно решение за справяне със симптомите на грип и настинка.

Чаят от босилек може да облекчи главоболието, тъй като на босилека има противовъзпалителни свойства. Може да помогне за облекчаване на леко главоболие.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Прочетете още: Грижа за твоето здраве

Посетете канала ми в YouTube Домашна кухня с Дани

чай от босилек всеки ден


Препоръчано видео

video
Невероятно! Ефективно на 100%!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *